Data: 17.12.2021

Profesorii de la “Nicolae Tonitza”: Cursurile de artă se desfășoară în format fizic!

Corpul profesoral de la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", reprezentat de echipa managerială, a transmis Primăriei Sectorului 1 mai multe precizări referitoare la modul de desfășurare al orelor de curs în această unitate de învățământ.

Astfel, potrivit acestora, cursurile de artă se desfășoară în format fizic, zilnic, conform programei școlare, în corpul B- ateliere de specialitate, în sediul din bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 25-27, respectiv în atelierele de specialitate din sediul din strada General H.M. Berthelot nr. 56-58.

Predarea în sistem online se desfășoară doar pentru cursurile de cultură generală, până la primirea autorizației sanitare de funcționare pentru Școala Gimnazială "Uruguay", cu sediul în strada Virgiliu nr. 40.

Precizăm că Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" funcționează în două locații, clădirile din strada General H.M. Berthelot sunt din 1892, iar clădirile din bulevardul Iancu de Hunedoara sunt: Corp A din 1960, Corp B din anul 2001 și Corp C din anul 2016. Corpul "C" este o clădire complet nouă, recepționată în 2016, dar care nu a fost niciodată dată în folosință. De altfel, la două săptămâni de la recepția lucrărilor, subsolul clădirii a fost inundat.

Lucrările executate în 2016 și reparațiile din 2018 nu au fost de calitate și nu au remediat problema infiltrațiilor la subsol, la terase și pe casa scărilor. Nu fuseseră întreprinse acțiuni pentru conformitatea cu normele ISU. Începând cu luna septembrie 2021, au fost remediate deja multe dintre deficiențele semnalate de echipele ISU cu care echipele Primăriei s-au întâlnit pe teren, au fost terminate lucrările în interior și s-a lucrat la refacerea hidroizolației externe. Pentru remedierile privind căile de acces, a fost nevoie de o rectificare bugetară care a fost solicitată Consiliului Local, menționată în capitolul Investiții.

Primăria Sectorului 1 va întreprinde toate demersurile în vederea funcționalizării acestei clădiri de la Liceul "Nicolae Tonitza" cu respectarea normelor ISU, în cel mai scurt timp, astfel încât elevii și profesorii să își desfășoare activitatea în condiții de securitate optime.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro