Data: 28.02.2022

Apel la solidaritate cu poporul ucrainean

În urma agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, Europa traversează cea mai gravă criză umanitară de la cel de-al Doilea Război Mondial. În aceste zile, zeci  de mii de ucraineni- femei, copii și persoane în vârstă au părăsit Ucraina pentru că acolo viața lor este pusă în pericol. Dacă agresiunea Rusiei va continua, fluxul de refugiați se va intensifica.

În aceste condiții, trebuie să fim cu toții gata să-i ajutăm și să le asigurăm un acoperiș. De aceea, Primăria Sectorului 1 face un apel către proprietarii de spații de cazare din această zonă administrativă să le pună la dispoziția celor care au fugit din calea războiului.  Cei care vor să ne sprijine în această acțiune umanitară sunt rugați să sune la numărul de telefon al Poliției Locale Sector 1 - 021/9540 - număr apelabil non stop.

În acest moment, Primăria Sectorului 1 a identificat mai multe asemenea spații și a amenajat deja câteva sute de paturi care sunt gata să-i găzduiască pe refugiații din Ucraina.

Avem convingerea că împreună - administrație locală, agenți economici și cetățeni -  vom demonstra ce înseamnă solidaritatea unei comunității, parte a lumii libere, cu un popor care luptă  pentru propria supraviețuire în fața unei agresiuni  care încalcă flagrant drepturile omului și pune în pericol securitatea întregii lumi.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro