Data: 08.04.2022

Precizări referitoare la situația locurilor de joacă din Sectorul 1

Având în vedere solicitările reprezentanților mass-media, în urma controlului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

Situația locurilor de joacă din Sectorul 1 a fost moștenită de la fosta administrație. Reabilitarea și modernizarea locurilor de joacă pentru copii din parcurile și spațiile verzi pe care le administrăm reprezintă o prioritate a Primăriei Sectorului 1 și avem în plan demararea unui amplu program în acest sens. Acesta a fost întârziat deoarece proiectul de buget pe anul 2022 a fost votat în Consiliul Local pe 1 aprilie, la mai bine de două luni de când a fost pus pentru prima dată în dezbaterea consilierilor locali. 

Menționăm, potrivit datelor primite de la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, că ANPC a verificat 33 de locuri de joacă, iar din acestea am fost informați, de instituția care a realizat controlul, că au fost închise un număr de 4, pentru deficiențe minore sau aflate în afara locului de joacă. Cele mai multe din aceste deficiențe deja au fost remediate de către ADP Sector 1.

De exemplu, un loc de joacă a fost închis pentru lipsa unui canal -al unui operator de utilități- care era amplasat în afara spațiului amenajat, vopsea exfoliată pe băncile din parc și puncte de rugină pe coșul de gunoi, iar un alt loc de joacă pentru lipsa panourilor de informare. Deficiențele din alte două locuri de joacă au fost deja remediate pe 7 și 8 aprilie: arborii au fost toaletați, iar leagănele care aveau șezutul deteriorat au fost reparate.

Precizăm că o parte din fotografiile postate de un oficial ANPC pe conturile unei rețele de socializare nu sunt din locurile de joacă administrate de ADP Sector 1.

Reamintim că locuitorii Sectorului 1 au la dispoziție aplicația de sesizări prin care pot semnala problemele legate de spațiile verzi si locurile de joacă. Aplicația poate fi utilizată de oricine cu acces la internet prin accesarea site-ului ADP Sector 1 la adresa https://sesizari.adp-sector1.ro - Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației "ADP Sector 1" din magazinele iOS și Android.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro