Data: 21.04.2022

Clotilde Armand: “Vom deschide parcarea de sub Pasajul Basarab după aproape 10 ani de la finalizarea lucrărilor. Iată că se poate!”

Locuitorii Sectorului 1 din zona Grivița-Banu Manta-Nicolae Titulescu vor beneficia de 65 de noi locuri de parcare. Ca urmare a eforturilor administrației locale a Sectorului 1, parcarea de sub pasajul Basarab va fi deschisă după aproape 10 de la finalizarea lucrărilor.

Parcarea ''Basarab'', situată pe Șoseaua Nicolae Titulescu, sub rampa Pasajului Basarab și care este în prezent în administrarea Adminsitrației Străzilor, a stat închisă în toată această perioadă din cauza faptului că nu exista aviz ISU, iar 65 de locuri de parcare au fost astfel blocate.

"A fost vorba de nepăsarea fostelor administrații. Am reușit să conving într-un an de zile autoritățile, iar săptămâna aceasta a fost semnat procesul-verbal de recepție al construcției. Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului General al Municipiului București se află un proiect de hotărâre prin care să ne transmită parcarea în administrare. Iată că se poate! Mulțumesc Primarului General pentru colaborare și susținere", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Prin Hotărârea nr. 150/03.08.2021, Consiliul Local Sector 1 a solicitat Consiliului General al Municipiului București transmiterea din administrarea Administrației Străzilor în administrarea Consiliului Local Sector 1 a parcării de sub Pasajul Basarab în vederea derulării unor lucrări de mentenanță și întreținere.

Prin amenajarea și operaționalizarea terenului de sub Pasajul Basarab, vom rezolva o parte din deficitul de locuri de parcare cu care se confruntă locuitorii din aceste cartiere și vom îmbunătăți transportul rutier din zona Nicolae Titulescu, eliberând astfel benzile de circulație ocupate de autovehicule parcate haotic. Mai mult, vom facilita accesul autovehiculelor de intervenție (salvare, poliție, pompieri) care era îngreunat de mașinile parcate neregulamentar din cauza lipsei locurilor de parcare.
   


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro