Data: 19.05.2022

Clotilde Armand: “Am primit asigurările Ministrului Educației că Baza Sportivă Cireșarii va fi deschisă în câteva zile”

Baza Sportivă Cireșarii va fi deschisă în câteva zile". Acestea au fost asigurările date de către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, în timpul discuției pe care a avut-o pe această temă cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cu această ocazie, primarul Clotilde Armand a reiterat disponibilitatea Primăriei Sectorului 1 de a investi în amenajarea și întreținerea acestei baze sportive de tradiție pentru ca locuitorii Sectorului 1 să aibă unde să facă sport în cele mai bune condiții și i-a solicitat din nou ministrului Sorin Câmpeanu, în a cărui administrare se află, deschiderea în cel mai scurt timp a Bazei Sportive "Cireșarii".

"Am avut o discuție cu ministru Sorin Mihai Cimpeanu pentru situația de la Baza Sportivă Cireşarii. Este revoltător și de neînțeles de ce o bază sportivă de tradiție, așa cum este Baza sportivă Cireșarii, amenajată încă din anul 1947 și aflată de zeci de ani în administrarea Ministerului Educației, să fie într-o stare avansată de degradare și să stea închisă de peste 20 de ani. Iar copiii din Capitală să nu aibă unde să facă sport în condiții civilizate. Am primit asigurări că baza va fi deschisă în câteva zile. Primăria are resurse să o amenajeze și să o întrețină. Voi continua să fac tot ce ține de mine pentru ca acest loc să fie deschis din nou comunității," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Clubul Copiilor Sector 1 - Baza sportivă "Cireşarii" a fost amenajat în 1947. Complexul a trecut, 30 de ani mai târziu, în administrarea Ministerului Educaţiei. În prezent,  baza sportivă se află într-o stare avansată de degradare. Încă de la sfârșitul anului 2020, primarul Clotilde Armand a solicitat Ministerului Educației ca această bază sportivă să fie administrată de Primăria Sectorului 1 pentru a o reamenaja și moderniza.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro