Data: 15.06.2022

Festivalul ”UNDERCLOUD”, o nouă zi, o nouă poveste

A XV-a ediție a Festivalului de Teatru Independent "UNDERCLOUD" continuă să ne încânte și să ne spună poveștile pline de farmec. Capul de afiș al zilei de astăzi îl  constituie întâlnirea cu marii actori Maia Morgenstern și Marius Manole în cadrul proiecției filmului "Care dintre noi?", începând cu ora 21:00, curtea J'Bistrot, un film de Chris Simion – Mercurian, despre cancer ca oportunitate.

În anul 2017, Chris Simion – Mercurian a fost diagnosticată cu cancer, iar povestea filmului este inspirată din ceea ce a trăit artista în perioada tratamentului oncologic.
"Care dintre noi este modul meu de a le împărtăși celor care trec prin încercarea asta că există lumină în spatele bolii. Fiecare are în sine o putere nebănuită de a trece un obstacol greu. Trebuie doar să aibă răbdare, să nu se panicheze și să abodeze ușor, cu umor. Există situații mult mai dramatice decât cancerul. Detașarea, schimbarea de perspectivă, atitudinea pozitivă nu sunt sfaturi, sunt câteva exerciții care pot fi de folos. Viața e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Iar când crezi că nu mai poți, ți se pare. Poți mult mai mult", ne transmite Chris Simion – Mercurian.

Tot astăzi iubitorii de cultură și artă pot viziona  piesa "Rosmersholm" după Henrik Ibsen, în regia lui Alexandru Nagy la UNArte, începând cu ora 21:30, iar de la ora 22:00 în spațiul de pe Calea Griviței nr. 53 vă așteaptă un proiect inedit: "V.I.P. – Vin. Intimitate. Poezie", cu Gabriela Toma la lumina lumânării.

Dacă ești locuitor al Sectorului 1, beneficiezi de acces gratuit la aceste spectacole în limita a 10% din locuri. Pentru a beneficia de gratuitate, trebuie să îți rezervi locul, în prelabil, pe adresa de e-mail undercloudfest@gmail.com și vei avea acces la spectacole pe baza cărții de identitate, după principiul primul venit, primul servit și în limita locurilor disponibile.

Totodată, în fiecare zi, între 13 și 19 iunie, pe trotuarul din fața Griviței 53 – are loc un performance de pictură cu Mirela Trăistaru, NOW. Artista va face o lucrare – spectacol de 5m/2m care va fi expusă la Gala UNDERCLOUD în ultima zi a festivalului.

Puteți consulta calendarul complet de desfășurare al festivalului pe site-ul oficial al evenimentului: https://www.undercloud.ro/ 

Menționăm că programul poate suferi modificări, în funcție de condițiile meteo. Primăria Sectorului 1 vă va ține la curent zilnic cu desfășurarea acestui eveniment.


Foto: UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro