Data: 01.09.2022

Demarăm procedurile de expropriere a vilei lui Mihail Sadoveanu pentru extinderea Școlii “Pia Brătianu”

Primăria Sectorului 1 are soluții pentru rezolvarea crizei de spațiu de la Școala Gimnazială "Pia Brătianu" pentru ca elevii din această unitate de învățământ să nu mai învețe în trei schimburi.

O primă soluție identificată o reprezintă amenajarea a patru săli de clasă, fiecare cu maximum 25 de elevi de la clasa pregătitoare, în clădirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Este vorba despre un spațiu amplasat la parterul Pavilionului C din Bd. Mareșal Averescu nr. 17 care se află la o distanță foarte mică de sediul central al Școlii Gimnaziale "Pia Brătianu" (Str. Petofi Șandor nr. 14-16) și oferă condiții optime pentru desfășurarea actului educațional. Pe lângă sălile noi de clasă, aici vor fi amenajate și alte spații necesare derulării actului educațional: sală de masă, cabinet medical, sala profesorilor, grupuri sanitare etc.

În plus, pentru a mări capacitatea acestei școli gimnaziale, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a propus în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 18 august 2022, un amendament la proiectul de rectificare bugetară  pe anul 2022, prin care se aloca suma de 161 mii lei pentru elaborarea studiului de fundamentare/fezabilitate pentru exproprierea vilei scriitorului Mihail Sadoveanu, Str. Barbu Delavrancea nr. 47. Acest imobil se află în imediata vecinătate a Școlii "Pia Brătianu" și se află într-o stare avansată de degradare, fiind în prezent un adevărat pericol sanitar.

"Consilierii PNL și PSD au respins proiectul fără nici un motiv, fără argument", a declarat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a subliniat că aleșii locali au blocat finanțarea în școlile din Sectorul 1.
 
"PNL Sector 1 - organizație din care fac parte miniștrii Educației și cel al Digitalizării- și PSD Sectorul 1 au blocat finanțarea investițiilor în școlile și grădinițele din Sectorul 1. Domnii Burduja, Cîmpeanu și Tudorache au respins, de trei ori în ultima lună, propunerea prin care rectificam bugetul și alocam către școli suma de 19 milioane lei. Noi am aprobat toate solicitările de finanțare făcute de directorii de școli și grădinițe: laptopuri, computere performante, table smart, multifuncționale, proiectoare, autoturisme, mobilier, amenajările terenurilor de sport și a locurilor de joacă, săli de sport- tip balon, mese de tenis, sisteme de supraveghere video, centrale termice, aparate de aer condiționat și pachete software și sisteme informatice. PNL și PSD au refuzat să voteze rectificarea bugetară. Avem noi solicitări de la directori, vom reveni cu proiectul în consiliul local, între timp suma care trebuie să ajungă la școli și grădinițe a crescut la 21 milioane lei",  a mai precizat primarul Sectorului 1.





Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro