Data: 09.11.2022

Lucrările elevilor premiate la concursul ”Green City”, pot fi admirate, timp de o lună, în holul de onoare al Primăriei Sectorului 1

Iubitorii de artă din Capitală pot admira, timp de o lună, lucrările de pictură, grafică sau compoziție arhitecturală realizate de elevi și premiate la cea de-a V-a ediție a concursului de arhitectură "Ion Socolescu", denumită "Green City". Până în data de 03 decembrie 2022 holul de onoare al Primăriei Sectorului 1, din Bulevardul Banu Manta nr.9, găzduiește expoziția de arhitectură "Green City" organizată în parteneriat de către administrația locală a Sectorului 1 și Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice "I.N.Socolescu".

Vernisajul a avut loc în după-amiaza zilei de 08 noiembrie 2022, iar expoziția va fi deschisă publicului până în data de 03 decembrie 2022, de luni până duminică între 09:00 și 16:00.

Concursul de Arhitectură "Ion Socolescu" este o manifestare de tradiție dedicată elevilor din clasele de gimnaziu și liceu, din cadrul unităților de învățământ și palatelor  copiilor din Municipiul București, județul Ilfov și din toată țara, dar și din spațiul european. În cadrul celei de-a V-a ediții micii artiști au răspuns provocării de a defini creativ un oraș verde ca pe un spațiu care promovează în mod extensiv soluții de dezvoltare prietenoase cu mediul. Scopul participanților la acest concurs a fost acela de a inspira profesioniștii urbani, prin lucrările create, să facă orașele să funcționeze pentru toți.

Secțiunile din proiectul "Geeen City" au cuprins: compoziție arhiecturală, fotografie, pictură, grafică, artă urbană-graffiti, Green City-Modelare digitală 3 D, scriere creativă, Imagine digitală-afiș.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro