Data: 31.01.2023

Dăm startul modernizării și reabilitării infrastructurii rutiere. “Este un program fără precedent în Sectorul 1, atât prin amploare cât și prin complexitate”

Primăria Sectorului 1 dă startul unui amplu program de de reabilitare, asfaltare și reabilitare a infrastructurii rutiere din Sectorul 1. Consiliul local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi Documentația de Avizare a Lucrărilor de intervenții (DALI) și a Indicatorilor Tehnico-Economici pentru primele 13 artere din Sectorul 1 care vor intra într-un proces de modernizare în acest an. Este vorba despre străzile Bujorului, Nuferilor, Drumul Nicolae Șuțu, Cretei, Berca, Biborțeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifești, Văliug și Zeletin. Pentru a demara efectiv lucrările de reabilitare a acestor artere mai trebuie obținute autorizațiile de construire.

Aceste străzi sunt numai un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Administrația locală a Sectorului 1 se află în faza avansată de elaborare a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție ( DALI) pentru nu mai puțin de 106 străzi care necesită urgent lucrări de modernizare. Pe măsură ce aceste documentații vor fi finalizate, acestea vor fi supuse aprobării Consiliului Local Sector 1 pentru a putea demara modernizarea lor.

"Asfaltarea, reabilitarea și modernizarea străzilor din această zonă administrativă reprezintă o prioritate pentru mine și echipa mea. Este inacceptabil ca în secolul XXI, într-o capitală din Uniunea Europeană, să mai existe artere în care locuitorii să nu aibă acces la standarde minime de civilizație: apă, asfalt, canal, etc. Iată de ce, în cel mai scurt timp posibil, vom remedia această situație și vom face toate investițiile necesare pentru ca aceste artere neglijate ani la rând de fostele administrații ale Sectorului 1 să fie reabilitate și modernizate. Încă mai avem drumuri de pâmânt și străzi care nu au mai văzut reparații din 2009", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reamintim faptul că  anul trecut a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.

Investițiile prevăzute în acest program nu înseamnă numai asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiții de viață și de mediu corespunzătoare unui oraș durabil, în condiții de eficiență și economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor și parcajelor, extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă, extindere a rețelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră și canalizare pluvială) precum și amenajarea peisagistică și arhitecturală a spațiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuințe, spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe, spațiile verzi aferente căilor de circulație sau cursurilor de apă).

"Este un program fără precedent în Sectorul 1, atât din punct de vedere al amplorii cât și al complexității sale. Continuăm să reconstruim și să modernizăm Sectorul 1!", a mai precizat primarul Clotilde Armand.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro