Data: 22.03.2023

Nu mai sunt fonduri pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului și a căminelor pentru bătrâni. “PSD-PNL se răzbună pe comunitate”

Plata burselor școlare, plățile utilităților către școli, finanțarea celui mai important spital de urgență din țară și a celui mai mare spital de copii din România precum și indemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap vor fi stopate din cauza neaprobării bugetului local al Sectorului 1 pentru anul 2023.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat de îndată, astăzi, 22 martie 2023, începând cu ora 12.00, o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Este a zecea ședință când bugetul pentru anul 2023 este pe ordinea de zi a Consiliuliui Local Sector 1 pentru a fi dezbătut și votat.

"Două luni coaliția PSD-PNL se răzbună pe comunitate. Este foarte grav ce se întâmplă, pentru că aici nu este vorba despre mine, ci despre bugetul comunității din Sectorul 1. Dacă nu votează astăzi bugetul consilierii PNLPSD sunt direct responsabili pentru că nu vom mai avea fonduri să plătim cele 3.100 de indemnizații pentru însoțitorii persoanelor cu handicap sau pe cei 360 de asistenți care au grijă de persoanele cu handicap. Nu mai avem fonduri pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului și a căminelor pentru persoane vârstnice. Nu vom mai putea plăti burselor școlare, plățile utilităților către școli, finanțarea celui mai important spital de urgență din țară și a celui mai mare spital de copii din România. Astăzi este a zecea încercare de a trece Bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Direcția Management Economic din Primăria Sectorului 1 atrage atenția asupra situației grave în care se află administrația locală Sectorului 1 din cauza nevotării bugetului. Dacă nu este votat rapid proiectul de buget vor fi suspendate:
- plata cheltuielilor pentru învățământul de masă;
- plata cheltuielilor pentru învățământul special;
- plata burselor pentru învățământul de masă;
- plata burselor pentru învățământul special de stat;
- plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizațiilor lunare;
- plata stimulentelor educaționale acordate copiilor din familii defavorizate;
- plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă;
- plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul special;
- plata învățământului particular și confesional, acreditate;
- finanțarea căminelor pentru persoane vârstnice;
- finanțarea "Programului pentru școli al României", potrivit HG nr. 1007/2022 pentru acordarea gratuită de fructe și legume proaspete, de lapte de consum și produse lactate, de produse de panificație în anul școlar 2022-2023;
- finanțarea sistemului de protecție a copilului;
- finanțarea centrelor de zi și a centrelor rezidențiale pentru personae adulte cu handicap;
- finanțarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii Școlii gimnaziale nr. 178, conform Ordinului Ministrului Educației nr. 5369/2022.

"Anul trecut au făcut la fel cu votarea bugetului și ne-au întârziat nejustificat 2 luni. Au blocat investițiile și tot ce vrem să facem bun pentru comunitate. Au blocat asfaltările de drumui sau programul de termoficare de la soare (un program de vreo 800 milioane lei blocat de acești inconștienți). Gândiți-vă bine la ce ați ales și ce veți alege în viitor," a mai afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro