Data: 21.11.2006

15.143 de solicitări de ajutoare pentru căldură în Sectorul 1

 

 Serviciul Prevenire Marginalizare şi Integrare Socială din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, a primit până în prezent, un număr de 15.142 cereri de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, pentru locuitorii sectorului 1.


 

Serviciul Prevenire Marginalizare şi Integrare Socială din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, a primit până în prezent, un număr de 15.142 cereri de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, pentru locuitorii sectorului 1.

Dintre acestea, un număr de 7.452 au fost cereri  formulate de către cetăţenii abonaţi la Distrigaz, iar restul de 7.691 de cereri au fost depuse de către cetăţenii racordaţi la sistemul de încălzire furnizat prin sistemul RADET.  Menţionăm că au fost depuse 100 de cereri în care subvenţiile să acopere 100% cheltuielile pentru căldură. Doar un număr de 120 de cereri nu au putut fi validate, întrucât cererile au fost completate  într-un  mod eronat ( lipsa CNP valid titular; înregistrari duble; nr camere nespecificat - în cazul celor cu  încălzire termică)

Locuitorii Sectorului 1 interesaţi în a obţine ajutoare pentru încălzirea cu gaz natural, pot depune la Serviciul Registratură, din Bd. Mareşal Averescu nr. 17, sector 1, până la data de 15 ale fiecărei luni din sezonul rece 2006-2007,  următoarele acte:

•·                    copie carte identitate/buletin de identitate

•·                    copie ultima factură de la Distrigaz

•·                    formular "cerere - declaraţie".

Programul Serviciului  Registratură este: Luni, Miecuri, Joi: 8-16,30; Marţi 8-18,30; Vineri 8-16,30.

Cei interesaţi în a obţine ajutoare pentru încălzirea cu energie termică îşi vor depune actele la RADET.

Aceste ajutoare pentru încălzirea locuinţei sunt acordate persoanelor al cărui venit pe membru de familie nu depăşeşte suma de 500 RON, în sezonul rece, pentru perioada 01 noiembrie 2006-31 martie 2007. În ce priveşte familiile care folosesc pentru încălzirea locuinţelor lemne, cărbuni sau alţi combustibili,  au fost acordate ajutoare pentru la 175 de familii (ale căror venituri nu depăşesc venitul mediu garantat).

Valoarea efectivă a ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie termică şi gaze naturale se va stabili în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure.

Pentru mai multe informaţii privind acordarea ajutoarelor pentru căldură, puteţi contacta Serviciul Prevenire Marginalizare şi Integrare Socială din subordinea DGASPC S1, Bd. Maresal Averescu nr. 17, Tel/Fax: 021/222.76.20 sau e-mail: preveniremarginalizare@dgaspc-sectorul1.ro.