Data: 03.05.2023

Consiliul Local Sector 1 a revotat bugetul pe anul 2023. „Presiunea publică a învins coaliția PSD-PNL de la Sectorul 1 în problema amendamentelor nelegale”

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din data de 02 mai 2023, modificarea bugetului local pe anul 2023. Astfel, așa cum a cerut Instituția Prefectului Municipiului București cu ocazia controlului de legalitate, au fost înlăturate amendamentele nelegale promovate de către consilierii locali în cursul ședinței din data de 28 martie 2023, când a fost fost votat inițial bugetul pentru acest an.

"O mare victorie pentru comunitate! Presiunea publică a învins coaliția PSD-PNL de la  Sectorul 1 în problema amendamentelor nelegale și inoperabile promovate la proiectul de buget pe anul 2023 de către consilierii liberali și social-democrați. După discuții care au durat întreaga zi, consilierii locali au votat ce le-a indicat Prefectul Capitalei și au reparat ce au stricat PNL și PSD. De data aceasta consilierii nu au mai fugit, deoarece riscau să blocheze activitatea administrației locale", a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe pagina de Facebook.

Reamintim faptul că Instituția Prefectului Municipiului București a constatat că aproape jumătate din amendamentele făcute de PSD și PNL la proiectul de buget pe anul 2023 sunt nelegale și încalcă Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice. Concluziile Prefecturii Capitalei au fost clare: "Vă solicităm ca la proxima ședință a Consiliului Local Sector 1 București să procedați la reanalizarea Hotărârii nr. 32/28.03.2023 a Consiliului Local al Sectorului 1 București. În caz contrar, Hotărârea nr. 32/28.03.2023 a Consiliului Local al Sectorului 1 București va fi atacată în parte, cu privire la amendamentele sus-menționate, la instanța de contencios administrativ, conform legii."

Bugetul local al Sectorului 1 a fost modificat după ce, în timpul altor șase ședințe convocate de către edilul Clotilde Armand în zilele de 26, 27 și 28 aprilie 2023, majoritatea din Consiliul Local fie nu a supus votului modificarea bugetului, fie a lipsit de la ședință și nu s-a înregistrat cvorum.

"De patru luni încercăm să avem un buget votat, fără de care nu putem să funcționăm, însă coaliția PNL-PSD ne-a blocat intenționat. Practic această coaliție a șantajat și a ținut captivă comunitatea noastră fiindcă nu mai se poate fura nimic în Sectorul 1", a mai afirmat primarul Clotilde Armand.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro