Data: 08.05.2023

Lista unităților de învățământ unde facem lucrări de extindere: „Noi investim în școli, nu în diamante”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a participat în acest weekend la Târgul Educațional "Vocația Ta", care a avut loc la Biblioteca Națională a României. Cu această ocazie, edilul Sectorului 1 a prezentat școlarilor investițiile în educație pe care administrația locală a Sectorului 1 le derulează precum și programele de studii gimnaziale și liceale pe care le oferim în această zonă administrativă.

"Obiectivul nostru este să avem un singur schimb în toate școlile și liceele din sector. De aceea, de la începutul mandatului, am reușit o extindere a școlilor din Sectorul 1 cum nu s-a facut niciodată.Totodată, programul after-school le permite părinților sa-și lase copii la școală toată ziua, de dimineața până seara, timp în care își fac temele și au alte activități educaționale și sportive. Toate școlile care doresc astăzi au implementat programul after-school plătit de primărie. În prezent, un număr de 3000 de elevi beneficiază de acest program. Noi investim în școli, nu în diamante", a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand într-o postare pe pagina de Facebook.

În concret, de la începutul mandatului actualei administrații a Sectorului 1 au fost finalizate lucrările de extindere la următoarele unități de învățământ:
- Școala Gimnazială nr. 179 – 10 clase;
- Școala Gimnazială "Herăstrau"– 10 clase;
- Școala nr. 17 "Pia Brătianu"– 4 clase - disponibile din septembrie 2022;
- Școala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu" – 3 clase;
- Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza"– 10 clase;
- Colegiul Național de Muzică "George Enescu"– 10 clase.

Totodată, Primăria Sectorului 1 are în curs de derulare un amplu program de amenajare de școli noi în clădiri noi, din care prezentăm câteva exemple:
- Școala și Grădinița "Greenfield", 43 clase, avem autorizația de construire, licitația de execuție va fi pornită imediat după ce bugetul a fost votat;
- Școala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu", 30 clase, sală de sport, Autorizația de construire este în curs de obținere și imediat după va începe execuția, contractul este deja semnat;
- Școala din cartierul Henri Coandă, 40 clase, studiul de fezabilitate este în curs de finalizare și va fi supus Consiliului Local pentru a demara licitația de proiectare și execuție;
- Școala Regală – colegiul Colegiul Național de Muzică "George Enescu"–, 30 clase și săli de studiu instrument, teren de sport, studiul de fezabilitate este în curs de finalizare, și va fi supus Consiliului Local pentru a demara licitația de proiectare și execuție;
- Școala Gimnazială nr. 6, strada Apicultorilor, 8 clase, contractul de execuție este semnat;
- Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", 19 clase, studiul de fezabilitate este în curs de finalizare și va fi supus Consiliului Local pentru a demara licitația de proiectare și execuție.

"Finalizăm în paralel studiul de fezabilitate pentru 11 școli pentru a le reabilita seismic. Săli de clase noi vor putea fi finalizate, cum este la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, în corpul de clădire A care nu este folosit până nu este reabilitat. Consiliul Local a blocat, deocamdată, aceste studii", a mai afirmat edilul Clotilde Armand.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro