Data: 14.06.2023

Elevii Școlii Gimnaziale de Arte nr.3 din București vă invită să descoperiți „Bucureștiul prin ochii copiilor”

Expoziția surprinde energia și autenticitatea interpretării de către copii a împrejurimilor lor urbane. Picturile vii prezintă clădirile istorice din București (Casa Mița Biciclista, Ateneul Român, Palatul Parlamentului, etc.), iar lucrările din lut reflectă viziunea lor asupra Bucureștiului.

"Elevii din clasele gimnaziale au creat picturi pe pânză în care au reprezentat o clădire iconică și plină de istorie din București. Sub coordonarea profesorilor Adriana Ghica și Ioan Medruț, elevii au modelat lucrări din lut care au fost ulterior arse în cuptorul școlii, lucrări care reflectă viziunea lor asupra Bucureștiului - un oraș modern plin de copaci înfloriți, animale și copii care se joacă", a declarat Mihaela Constantin, profesor titular al Școlii Gimnaziale de Arte nr. 3 și unul dintre profesorii coordonatori ai elevilor.

Descoperiți peisajul urban printr-o lentilă proaspătă și unică și îmbrățișați bucuria copilăriei în această portretizare fermecătoare a Bucureștiului. Prin arta lor, acești artiști în devenire oferă o perspectivă proaspătă și inspirată, care farmecă și încântă vizitatorii de toate vârstele.

Expoziția se desfășoară în perioada 12 Iunie – 12 Iulie 2023 în Holul de Onoare al Primăriei Sectorului 1 și este deschisă publicului în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro