Data: 10.08.2023

Construim un nou corp de clădire pentru elevii de la Școala Gimnazială nr. 6

Primăria Sectorului 1 refuncționalizează, recompartimentează și modernizează pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 6 imobilul situat pe Bulevardul Apicultorilor nr. 1 în care a funcționat, timp de 18 ani, un cămin de tranzit pentru persoane fără adăpost.

"Am primit de la proiectant primele imagini de la imobilul pe care-l amenajăm pentru elevii de la Școala Gimnazială nr. 6, una dintre cele mai vechi unități de învățământ din Bucureşti şi din ţară. L-am găsit într-o stare de degradare parțială și am decis folosirea lui ca unitate de învățământ gimnazial. Avem nevoie de cât mai multe spații pentru elevi, fie că le folosim ca săli de clasă, laboratoare, săli de sport sau săli de mese. În acest an, am semnat contractul de proiectare și execuție, proiectarea a fost finalizată și vom da rapid drumul lucrărilor", a declarat, într-o postare pe Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit proiectului de modernizare, pentru acest imobil se vor termoizola fațadele și acoperișul tip terasă, se va reface sistemul de hidroizolație, se vor reface toate instalațiile și finisajele interioare și exterioare și se vor recompartimenta spațiile interioare pentru a aduce imobilul la standardele și normativele în vigoare pentru unitățile de învățământ.

În urma recompartimentărilor vor rezulta: 7 săli de clasă pentru învățământul primar, 1 laborator de informatică, 1 bibliotecă, 2 birouri, 1 secretariat, 1 cabinet medical, 1 cabinet consiliere, 1 cancelarie, 1 sală de mese cu spațiile adiacente, holuri, circulații, depozitări, casa scării, cameră centrală termică, 4 grupuri sanitare pentru elevi (14 toalete fete, 13 toalete băieți, 1 toaletă pentru persoane cu dizabilități) și 1 grup sanitar pentru profesori.

"Va fi o clădire modernă pentru elevii noștri, potrivită pentru desfășurarea orelor de curs. Investițiile în Educație sunt prioritare pentru noi, investim în viitorul copiilor noștri, nu în diamante", a mai precizat primarul Armand.

De asemenea, se vor crea spații de recreație exterioare acoperite, se va construi un teren de sport în aer liber și se va reface împrejmuirea.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro