Data: 07.09.2023

Continuăm să securizăm străzile din Sectorul 1. Am finalizat lucrările de supraînălțare la alte trei intersecții din apropierea unităților de învățământ

Primăria Sectorului 1 continuă derularea celui mai mare Plan de siguranță rutieră de la nivelul Capitalei. Supraînălțarea  intersecțiilor și trecerilor de pietoni precum și montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică și stâlpi de protecție sunt principalele componente ale acestui amplu program prin care ne-am propus reducerea numărului de accidente rutiere de pe raza Sectorului 1.

Numai în această săptămână administrația locală a Sectorului 1 a finalizat lucrările de supraînălțare la trei intersecții aflate în apropierea unor școli sau licee: Barbu Delavrancea- Docenților, Barbu Delavrancea- Arhitect Ion Mincu și 16 Februarie- Propășirii.

"Sunt măsuri concrete pe care le-am luat pentru a reduce accidentele rutiere și a stopa teribilismul la volan. Am început cu un proiect pilot pe care l-am transformat în cel mai mare Plan de siguranță rutieră de la nivelul Capitalei: sute de limitatoare de viteză, zeci de intersecții și treceri de pietoni supraînălțate, mii de stâlpi de protecție și zeci de metri de garduri în jurul școlilor. Acestea sunt rezultate vizibile pe care le vedeți în Sectorul 1. Salut spiritul civic al mai multor comunități care ne-au trimis solicitări de a amenaja astfel de construcții pentru a limita viteza, iar o mare parte din ele le-am implementat deja. Erau locuri unde se desfășurau adevărate curse de mașini, iar viața pietonilor era pusă în pericol. Am stopat această inconștiență. Continuăm să securizăm străzile din Sectorul 1", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Planul de siguranță rutieră în cifre:

• 2023: - Peste 300 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică construite;
- Aproximativ 50 de de treceri de pietoni și intersecții  supraînălțate;
- După înființarea sensurilor unice în cartierul Chitila, zona delimitată de arterele Chitilei-Marginei-Infrățirii, Primăria Sectorului 1 va construi aici 63 de noi limitatoare de viteză din mixtură asfaltică.

• 2022: - 33 de intersecții supraînălțate;
- 23 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică;
- 7 treceri de pietoni supraînălțate la care s-au executat și marcaj antiderapant de tip ȘCOALĂ;
- lucrări de semnalizare rutieră în jurul a 23 de școli;
-  872 de stâlpi de protecție;
- 60 de metri liniari de gard în jurul școlilor.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro