Data: 26.09.2023

Începem cea mai amplă campanie de informare și prevenire a consumului de droguri din România. Vor fi 88 de sesiuni interactive în toate liceele din Sectorul 1

În liceele din Sectorul 1 începe cea mai amplă campanie de prevenire și conștientizare din România asupra consecințelor consumului de droguri.
 
Experți și foști consumatori de substanțe interzise vor susține în cursul anului școlar 2023-2024 o campanie de informare și prevenire a consumului de droguri în toate liceele de stat din Sectorul 1. Grupul-țintă este alcătuit din elevii celor 176 de clase a IX-a din cele 41 de colegii și licee din Sectorul 1.

Campania care va fi derulată în Sectorul 1 este bazată pe un sistem interactiv, vor fi 88 de sesiuni cu tema "Confesiuni despre droguri", iar elevii vor avea ocazia să afle informații despre flagelul reprezentat de consumul de droguri direct de la alți tineri care au trecut prin acest coșmar (fie aflați în procesul de recuperare, fie recuperați și care duc o viață responsabilă în prezent).

În cadrul sesiunilor vor fi prezentate materiale video cu alte povești de viață ale unor foști consumatori de droguri și alte informații relevante și utile legate de consecințele consumului de droguri.

"În prezent, acțiunile de prevenire a consumului de droguri la nivel național sunt puține ca frecvență și adesea învechite. Metodologia este depășită moral și ineficientă în practică. Îmi doresc ca programul lansat de noi să fie un bun exemplu pentru Guvern și să-l preia la nivel national", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cum se vor desfășura sesiunile?

  Persoane care vor pune la dispoziție, sub diferite forme, experiența personală de consum, cu scopul informării, educării și conștientizării asupra consecințelor consumului de droguri;
 Materiale video cu alte povești de viață ale unor foști consumatori de droguri și alte informații relevante și utile legate de consecințele consumului de droguri;
  Poze înainte și după ale unor foști consumatori de droguri;
 Jocuri de rol cu tema: "Cum reacționezi dacă cineva îți oferă droguri?";
 Experți în prevenirea și managementul adicțiilor care vor pune la dispoziție, sub diferite forme, experiența personală și profesională, cu scopul informării, educării și conștientizării asupra consecințelor consumului de droguri.
         


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro