Data: 12.10.2023

Cartierul Dorobanți vede asfaltul după aproape 15 ani de zero asfaltări. “Obiectivul meu îl constituie dezvoltarea Sectorului 1 prin investiții publice masive”

Primăria Sectorului 1 începe modernizarea străzilor secundare din Cartierul Dorobanți, după aproape 15 ani de când utilajele de asfaltare ale administrației locale a Sectorului 1 au intrat ultima oară în această zonă. Prima arteră din Cartierul Dorobanți care va fi reabilitată este strada Hristache Pitarul. În această zonă mai sunt multe artere unde asfaltul este într-o stare avansată de degradare, dar deocamdată aceasta este  singura care a trecut de votul Consiliului Local Sector 1 pentru a intra în programul de investiții.

Reamintim faptul că în Sectorul 1 implementăm în prezent cel mai amplu program de reabilitare a străzilor din istoria recentă a Sectorului 1, dar cea mai mare parte a acestui program este blocată de majoritatea din Consiliul Local Sector 1. Pentru aproximativ 30 de străzi au refuzat, în repetate rânduri, să dezbată și să aprobe intrarea lor în reabilitare. Unele dintre străzile cărora le-au refuzat modernizarea sunt situate chiar în cartierul Dorobanți: Teodor Iliescu, Iuliu Tetrat, Intrarea Grigore Alexandrescu, Albac și Dionisie Fotino.

"Ce vedeți în imagini este strada Hristache Pitarul, o arteră din Cartierul Dorobanți. Din păcate, așa arată multe artere secundare din acest cartier din Sectorul 1: pline de gropi și cu asfaltul într-o stare avansată de degradare. Aceasta este moștenirea pe care ne-au lăsat-o fostele administrații  după mai bine de 10 ani de aproape zero asfaltări în Sectorul 1. Pentru locuitorii de pe strada Hristache Pitarul am o veste bună: firmele contractate de Primăria Sectorului 1 au demarat în această săptămână lucrările de reabilitare și modernizare", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În prezent, Primăria Sectorului 1 are șantiere deschise în diverse stadii de execuție,  în peste 20 de locații și este în fază avansată de finalizare cu asfaltarea și modernizarea a 9 artere: Berca, Biborțeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifești, Văliug și Zeletin.

"Pentru că principalul obiectiv al meu și al echipei mele îl constituie renașterea și dezvoltarea Sectorului 1 prin investiții publice masive, avem în proiectare peste 300 de străzi pe care dorim să intervenim urgent pentru a le asfalta sau moderniza", a mai precizat edilul Clotilde Armand.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro