Data: 17.10.2023

“Virgil Madgearu” și “Aurel Vlaicu”, primele licee în care a avut loc cea mai amplă campanie de prevenire a consumului de droguri- ”Confesiuni despre droguri

Am demarat săptămâna trecută, în liceele din Sectorul 1, cea mai amplă campanie de prevenire și conștientizare asupra consecințelor consumului de droguri din România.

Primele unități de învățământ din Sectorul 1  unde s-au desfășurat sesiunile din cadrul campaniei "Confesiuni despre droguri" au fost Colegiul Economic "Virgil Madgearu" și Colegiul Național "Aurel Vlaicu".

Elevii claselor a IX-a de la aceste  colegii au aflat de la foști consumatori de substanțe interzise aflați în proces de recuperare sau care au trecut peste acest flagel povestea experiențelor traumatizante prin care au trecut ca urmare a consumului de droguri și mai ales cum au ieșit ei din acest coșmar și au ajuns să ducă o viață normală.

"Am făcut un cocktail de substanțe, am rămas inconștientă și a profitat de mine", "Mama s-a îmbolnăvit de cancer și a murit pentru că eram 3 băieți, toți dependenți de droguri" sunt câteva dintre mărturiile cutremurătoare prezentate, în cadrul sesiunilor, de foști consumatori de droguri.

Totodată, experți în acest fenomen din cadrul ONG-ului Teen Challenge Smart le-au explicat adolescenților cum să se ferească de consumul de substanțe interzise și care sunt efectele nocive ale consumului de droguri.

Vorbim de o campanie bazată pe cele mai noi metode în domeniu care nu plictisește și a cărei mesaj ajunge la elevi: sesiuni interactive, materiale video cu povești de viață tulburătoare ale unor foști consumatori de droguri și multe informații relevante și utile legate de consecințele consumului de droguri prezentate de experți renumiți.

Campania "Confesiuni despre droguri"  derulată de Primăria Sectorului 1 va continua pe tot parcursul anului școlar 2023-2024 în toate liceele de stat din Sectorul 1. Este vorba despre 88 de sesiuni interactive, iar  grupul-țintă este alcătuit din elevii celor 176 de clase a IX-a din cele 41 de colegii și licee din Sectorul 1.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro