Data: 20.10.2023

Administratorul Public al Sectorului 1 prezintă situația reală a bazinelor de înot de la școlile nr. 175 și 178

Având în vedere numărul mare de informații eronate care circulă în spațiul public, în legătură situația bazinelor de înot de la școlile nr. 175 și 178 din această zonă administrativă, Administratorul Public al Sectorului 1, Tudor Roșca, face următoarele precizări:

"Decizia modalității de administrare a celor două bazine le revine, la acest moment, Consiliilor de administrare ale celor două școli, așa cum tot acestea pot decide care este regulamentul de funcționare care trebuie respectat de către administratorul bazinelor.

Primăria Sectorului 1 respectă orice decizie a Consiliilor de administrare și poate administra și pune în funcțiune aceste bazine DOAR dacă Consiliul de administrare al unității de învățământ decide în acest sens.

În prezent, la solicitarea Consiliilor de administrare ale celor două școli, Primăria Sectorului 1 are în derulare contracte de mentenanță, avizare ISU și DSP pentru cele două bazine, fără a avea dreptul să le opereze/utilizeze pentru accesul elevilor.

În lipsa hotărârilor celor două Consilii de administrare, Primăria Sectorului 1 nu are posibilitatea de a lansa licitația pentru funcționarea bazinelor. Din acest motiv, solicităm școlilor să lanseze aceste licitații pentru bazinele asupra cărora au putere deplină de decizie.

Lansarea licitației și desemnarea unui câștigător NU necesită niciun aviz prealabil. Orice aviz, inclusiv autorizația de funcționare, trebuie obținute de către operatorul bazinului. Școlile puteau lansa aceste licitații încă de la data recepției la terminarea lucrărilor și predarea bazinelor către ele, respectiv din anul 2022.

În calitate de administrator public, le solicit celor două școli să lanseze licitații pentru desemnarea unor firme, cu experiență similară în operarea unor astfel de bazine, sau să transmită cât mai repede în administrarea Primăriei bazinele în scopul lansării acestei licitații".


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro