Data: 26.10.2023

Reabilitarea a 27 de străzi, pe ordinea de zi a Consiliului Local. ”Dacă nu au asfaltat ei străzile, sper să ne lase pe noi să ne facem treaba și să reconstruim Sectorul 1”

Primăria Sectorului 1 are ca prioritate modernizarea cartierului Chitila-Triaj, o zonă în care multe străzi nu au apă și canal, asfalt sau trotuare, și care necesită urgent lucrări de investiții. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 de astăzi se află proiectul de modernizare a străzii Dumitru Iordan din acest cartier, o arteră cu o infrastructură aflată într-o stare avansată de degradare, precum și proiectele de reabilitare a altor 26 de străzi.

"Pentru zeci de oameni din cartierul Chitila Triaj, Sectorul 1, București, legătura cu orașul se făcea printr-o uliță de pământ, denumit pompos strada Dumitru Iordan, plină de noroi și neiluminată, cu infrastructură aflată în stare avansată de degradare. Ca să înțelegeți situația, nici măcar mașinile de la Google Street View nu au intrat aici. O zonă care a fost profund neglijată, timp de decenii, de fostele administrații PSD și PNL de la Sectorul 1, iar acest lucru se vede cu ochiul liber. Veneau aici doar în campanie electorală și mințeau oamenii locului că vor face și vor drege", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pentru a demara lucrările de modernizare - a turna asfaltul, a monta conductele de apă și canal, a instala stâlpii de iluminare publică – reprezentanții Primăriei Sectorului 1 au parcurs un circuit birocratic uriaș. În primul rând, domeniul public nu era cadastrat în zonă. Pentru a investi în asfaltarea străzilor, amenajarea de noi spatii verzi și reabilitarea clădirilor, este obligatoriu ca terenul fie cadastrat, așa cum cere Codul Administrativ. S-a lucrat accelerat și au fost cadastrate zeci de străzi din această zonă. A fost un volum de muncă mare și pentru obținerea diferitelor avize și autorizații necesare și coordonare cu operatorii de utilități- apă, canal, gaze, energie electrică, internet etc.

"O întreagă echipă a lucrat doar pentru acest proiect, iar rezultatele încep să se vadă. Proiectul de modernizare și reabilitare a străzii Dumitru Iordan intră astăzi, pe ordinea de zi a Consiliului Local. În plus, mai avem în dezbatere încă 26 de străzi care necesită lucrări urgente de reabilitare și a căror modernizare a fost blocată în repetate rânduri, în ultimele luni, de coaliția PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1. Dacă nu le-au asfaltat ei, sper să ne lase pe noi să ne facem treaba și să reconstruim Sectorul 1", a mai precizat edilul Clotilde Armand.