Data: 06.11.2023

Lucrăm la modenizarea a 31 de străzi. Alte 26 de artere așteaptă, de mai multe luni, votul Consiliului Local Sector 1

Primăria Sectorulu 1 a accelerat lucrările la cel mai mare program de asfaltare și modernizare a străzilor din istoria recentă a acestei zone administrative. Astfel, în prezent avem șantiere deschise, în diverse stadii de execuție pe 31 de străzi din această zonă administrativă:  Berca, Biborțeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Cretei, Dumitru Zosima, Elena Pleșoienu, Nuferilor, Emanoil Porumbaru, Intrarea Berheci, Echipajului, Tuberozelor, Heliului, Simeria, Trifești, Văliug, Zeletin, Drumul Nicolae Șuțu I, Bujorului, Pitarul Hristache, Intrarea Catedrei, Intrarea Alpiniștilor, Drumul Piscul Radului – tronson 1, Constantin Sandu Aldea, Măgura Odobești, Izbândei, Fanionului, Diocheți, Almaș, Mezeș și Alunului.

Este vorba fie de străzi de pământ, fie de artere care nu au mai văzut asfaltul de peste un deceniu, iar străzile și trotuarele erau într-o stare avansată de degradare, pline de crăpături și necesitau lucrări urgente de reabilitare.

Totodată, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de marți, 7 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00,  avem din nou o listă de 26 de străzi, care necesită intervenții urgente: Elena Clucereasca, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleșoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Intrarea Av. Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Intrarea Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille, Chile, Intrarea Gheorghe Simionescu, Neajlovului și Siriului. Aceste artere au fost de mai multe ori în ultimele luni pe ordinea de zi,  dar majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a refuzat dezbaterea și aprobarea asfaltării și modernizării lor.

"Aprobarea modernizării acestor artere a fost ignorată în ultimele șase luni de consilierii locali PSD-PNL. Îi aștept pe locuitorii acestor străzi la următoarea ședință pentru a susține necesitatea modernizării arterelor în fața unor consilieri locali care refuză constant tot ce înseamnă investiție majoră în Sectorul 1",  a declarat Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro