Data: 15.12.2023

Lucrăm intens pe șantierul Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. „Îmi doresc ca aceste lucrări să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu”

Echipele societății contractate de Primăria Sectorului 1 lucrează intens pe șantierul Teatrului de Vară "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu pentru consolidarea, reabilitarea și modernizarea acestei clădiri simbol a Sectorului 1 și nu numai.

Primele măsuri de intervenție luate de administrația locală a Sectorului 1 au vizat consolidarea construcției pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure. Așa că au fost construite fundații noi, care au fost armate cu oțel. Apoi au fost cămășuiti pereții, s-au desfăcut instalațiile vechi și au fost demolate planșeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate.

Totodată, alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistență importante: pereții structurali din beton armat care vor placa, pe ambele fețe, șpaleții de zidărie. Cu alte cuvinte, în ultimele săptămâni au fost construiți pereți noi și fundații, din beton armat, la clădirea Teatrului de Vară.

"Folosim materiale de calitate și dăm atenție la detalii pentru că îmi doresc ca aceste lucrări de reabilitare și modernizare din Parcul Bazilescu să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Teatrul de Vară a fost gândit și proiectat ca un amfiteatru în aer liber și va fi utilizat ca un spațiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunității locale și orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

"Vorbim de o clădire construită în 1953 care a fost abandonată de autorități după anii '90. Am găsit-o într-un stadiu avansat de deteriorare, iar suprastructura clădirii se degrada accelerat. Risca, la propriu, să se prăbușească. Mulți nu m-au crezut atunci când mi-am luat angajamentul că vom reface teatrul din Parcul Bazilescu. Chiar și cu un Consiliu Local ostil care nu dorește devoltarea sectorului noi mergem înainte", a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Această clădire este construită în anul 1953 după planurile arhitecților Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan și Paul Bortnowski (colaboratori). Construcția a fost inaugurată în același an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților organizat la București, funcțiunea inițială a clădirii fiind cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfășurării de spectacole, concerte și piese de teatru.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro