Data: 19.12.2023

Reglementăm clar și corect dezvoltarea urbanistică a Sectorului 1. S-au semnat contractele pentru realizarea a patru PUZ-uri esențiale pentru comunitatea locală

Sectorul 1 se va dezvolta corect și armonios din punct de vedere urbanistic. Primăria Sectorului 1 a semnat contractele pentru realizarea a patru PUZ-uri esențiale pentru creșterea standardului de viață al comunității locale: "Meteorologiei-Holban" (279,81 ha), "Colosseum" (185,30 ha), "Promenada Verde" (651,53 ha) și "Siseşti-Străuleşti Nord" (1.012,82 ha).

"Haideți să vă spun de ce sunt importante aceste PUZ-uri pentru Sectorul 1. Poate vă amintiți ce voia să facă administrația de diamant, pe final de mandat, în Sectorul 1: a primit gratuit un PUZ care permitea betonarea spaţiilor verzi şi dădea liber la construit în Herăstrău şi Pădurea Băneasa. Pe acesta am reușit să-l anulăm în instanță. Noi nu vom permite acest veritabil atentat la sănătatea noastră și a copiilor noștri. Avem nevoie de norme clare și corecte pentru a crește calitatea vieții comunității locale și pentru a ne fundamenta realizarea investițiilor esențiale de utilitate publică. Până când va fi finalizat Planul Urbanistic General (PUG) pentru întreaga Capitală, soluția este Planul Urbanistic Zonal (PUZ)", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

PUZ-urile vor avea caracter director şi programatic, contribuind la programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a Sectorului 1. Prin acestea vor fi stabilite direcțiile, prioritățile şi reglementările de amenajare a teritoriului şi dezvoltare a structurii urbane pe termen mediu – lung.

Totodată, pentru utilizarea corectă, eficientă, rațională și echilibrată a spațiului urban, interesele comunității locale vor fi corelate cu cele individuale.

"Dezinteresul fostelor administrații locale din Sectorul 1 a creat un adevărat haos urbanistic. S-a construit pe verticală, între case, pe spații verzi, exclusiv în interesul dezvoltatorilor imobiliari. În plus, lipsa cadastrării a dus la mii de suprapuneri ale terenurilor peste terenurile învecinate. Prin PUZ- urile pe care le vom realiza și prin finalizarea cadastrării Sectorului 1 -la care lucrăm în ritm accelerat- vom reglementa și rezolva aceste probleme. De asemenea, vom rezolva toate problemele de urbanism și de tramă stradală (întreaga rețea de căi de comunicare dintr-o zonă). De exemplu, vom reglementa ultimele probleme ale Promenadei Verzi, un proiect la care țin foarte mult. Scopul nostru final este dezvoltarea durabilă și sustenabilă a Sectorului 1", a mai precizat edilul Clotilde Armand.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro