Data: 28.12.2023

Reconstrucția Pieței Matache intră în linie dreaptă. Clotilde Armand: “Este un proiect cheie pentru întreaga comunitate și pentru istoria acestui oraș”

Reconstrucția Pieței Matache intră în linie dreaptă. Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi proiectul de reconstruire al Pieței Matache și de revitalizare a cartierului Buzești - Berzei. Este vorba de proiectul privind aprobarea documentației tehnico – economice și a indicatorilor tehnico-  economici ai obiectivului de investiții "Modernizare și  refuncționalizare/realizare construcție nouă – Piața Matache".

"După 10 ani de nedreptate, reconstrucția zonei Matache intră de azi în linie dreptă. Este un proiect cheie pentru întreaga comunitate și pentru istoria acestui oraș. A fost o muncă intensă timp de doi ani la faza birocratică a acestui proiect la care am lucrat împreună cu arhitecți de renume cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă. În elaborarea proiectului am ținut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier și de cerințele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraș", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Punctul central al întregii investiții îl constituie Hala Matache (Subsol + Parter), unde Primăria Sectorului 1 va integra elemente din construcția originală și care va păstra destinația de piață agro-alimentară. Administrația locală a Sectorului 1 și-a propus să atragă aici producătorii din jurul Capitalei.

Pentru revitalizarea zonei din jurul pieței, Primăria Sectoruluiu 1 implementează cele mai bune modele din alte capitale europene. Vrem să construim zece spații comerciale (Subsol + Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană - 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea stații de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spații verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc.

Toate pavilioanele pieței vor fi imobile cu o performanţă energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone.

" Împreună cu echipa mea vom face tot ce ține de noi ca Piața Matache și întregul cartier Buzești-Berzei să renască și să refacem o parte din istoria acestui oraș care a fost distrusă abuziv de fostele administrații locale", a mai precizat edilul Clotilde Armand.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro