Data: 05.06.2008

Licitaţia pentru salubrizarea Sectorului 1 a fost adjudecată

  Licitaţia pentru salubrizarea Sectorului 1 a fost adjudecată. Câştigătorul licitaţiei, firma Romprest, a fost anunţat, miercuri, pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Criteriile de atribuire a contractului de către Comisia de Licitaţie sunt cele prevăzute în fişa de date a achiziţiei, la capitolul VII, punctele VII.1, VII.2.
 

Licitaţia pentru salubrizarea Sectorului 1 a fost adjudecată. Câştigătorul licitaţiei, firma Romprest, a fost anunţat, miercuri, pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Criteriile de atribuire a contractului de către Comisia de Licitaţie sunt cele prevăzute în fişa de date a achiziţiei, la capitolul VII, punctele VII.1, VII.2.

Criteriul de atribuire a contractului a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, factorii de evaluare fiind: preţul ofertei (51 puncte) şi caracteristicile tehnice (49 puncte).

Informaţii de backround:

Cinci importanţi operatori de salubritate bucureşteni au depus ofertele, la data de 21 aprilie 2008, la licitaţia organizată de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru atribuirea serviciului de salubritate din această zonă administrativă.

În faţa comisiei de licitaţie, a observatorilor Ministerului de Finanţe şi ai ANRSC s-au prezentat firmele ROSAL, REBU, URBAN, ROMPREST şi SSB, acestea fiind cinci din cele 18 firme de profil, româneşti şi străine, care şi-au arătat iniţial intenţia de a participa la licitaţia pentru salubrizarea Sectorului 1.

Deschiderea ofertelor de luni a avut loc după 3 luni de tergiversări nejustificate ale unor firme care au contestat procedura de organizare a licitaţiei pentru atribuirea serviciului de salubritate din Sectorul 1. Toate contestaţiile depuse au fost respinse de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), majoritatea ca neîntemeiate.

Potrivit prevederilor caietului de sarcini, operatorul economic care va câştiga licitaţia va avea obligaţia să salubrizeze toate străzile din Sectorul 1, iar, ca noutate, să ridice gunoiul menajer de la populaţie (cu excepţia agenţilor economici), locuitorii Sectorului 1 fiind astfel scutiţi de la plata tarifelor pentru salubrizarea menajeră, taxa fiind suportată din bugetul local. De asemenea, firma câştigătoare este obligată să deszăpezească toate arterele din Sectorul 1, să asigure colectarea selectivă a deşeurilor, precum şi a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice.

Vă prezentăm integral obligaţiile viitorului prestator de salubritate din Sectorul 1, conform prevederilor caietului de sarcini:

•·        Precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special

•·        Măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice

•·        Curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ

•·        Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj

•·        Colectarea, transportul, depozitarea şi valorificarea deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice etc)

•·        Colectarea, transportul, depozitarea deşeurilor rezultate din activităţi de construcţii şi demolări.

(P.S. - Ataşat aveţi criteriile de atribuire a contractului de salubrizare a Sectorului 1, aşa cum au fost ele prevăzute în documentaţia pentru organizarea licitaţiei şi publicate pe site-ul http://www.e-licitatie.ro/ (SEAP) şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene)