Data: 24.03.2009

Programe after school pentru elevii Sectorului 1

  Soneria care anunţă sfârşitul orelor nu-i trimite acasă pe elevii Sectorului 1!
 

Aceştia beneficiază de programul after school, unde cei mici îşi petrec timpul liber participând la jocuri interactive, precum şi la ore de pregătire a lecţiilor.

În prezent, în jumătate dintre şcolile Sectorului 1 şi în câteva licee există programul after school.

Şcoala nr. 1 "Sfinţii Voievozi" din Sectorul 1 al Capitalei este una dintre unităţile de învăţământ care are un centru de tip after school. Clădirea a fost construită cu fonduri alocate de Consiliul Local al Sectorului 1.

Programul after school din cadrul şcolii "Sfinţii Voievozi" se adresează copiilor din clasele I-VI. Până la orele 17.00 - sfârşitul programului -  cei mici beneficiază de un pedagog care le supraveghează temele, fac meditaţii la limba engleză, la care se adaugă activităţile sportive, precum şi alte activităţi de recreere. Totodată, elevii beneficiază la prânz de două feluri de mâncare şi desert.

            Mai mult, în cele două dormitoare a câte 14 paturi, şcolarii se pot odihni după-amiază.

"Încercăm să "rupem" copiii de televizor, de desenele animate pe care ei le preferă. Este suficient cât timp petrec acasă în faţa televizorului. În cadrul programului zilnic, după ce mănâncă, se recreează un pic ca apoi să poată să-şi facă lecţiile" , a explicat o parte a programului, directoarea Şcolii nr. 1 "Sfinţii Voievozi" - Iuliana Soare.

Ca şi în restul unităţilor şcolare, prin investiţia Primăriei Sectorului 1, la Şcoala nr. 1 - zona Gării de Nord -  a fost amenajat şi un centru de documentare şi informare : o bibliotecă modernă care conţine un spaţiu destinat comunicării pe internet, un spaţiu de lectură pentru elevi şi unul pentru profesori.

În plus, noua clădire cuprinde şi un cabinet logopedic - unde un medic specialist îi ajută pe copiii cu probleme - o sală de consiliere, o sală de studiu şi două dormitoare. 

"Acest program îi ajută în special pe părinţi. Sunt foarte mulţi părinţi care nu au domiciliul în imediata vecinătate a şcolii şi chiar dacă îl au nu au posibilitatea să-şi supravegheze copiii după terminarea orelor de curs. Astfel am oferit acest  program extraşcolar prin care copiii să-şi desfăşoare activitatea şi timpul liber în incinta şcolii. În plus, jocurile interactive şi concursurile îi determină pe copii să devină mult mai sociabili", a mai precizat Directoarea şcolii.