Data: 27.04.2009

Bucureştenii - sensibili la campania „Adoptă un câine”

 

Alţi treizeci şi şase de câini au fost încredinţaţi spre adopţie bucureştenilor iubitori de animale - sâmbătă şi duminică, în parcul Kiseleff - în cadrul campaniei „Adoptă un câine", numărul câinilor adoptaţi ajungând la 51.


 

În cadrul campaniei iniţiate de Primăria Sectorului 1, câinii maidanezi adunaţi de pe străzile sectorului şi adăpostiţi la Centrul „Odăi" îşi pot găsi o casă nouă.

Înainte de adopţie, căţeii au fost vaccinaţi, sterilizaţi şi le-au fost date carnete care dovedesc că sunt clinic sănătoşi. Actele de adopţie au fost întocmite pe loc, iar câinii au fost luaţi de noii stăpâni chiar din parc.

Căţeii au fost atracţia celor două zile de weekend în parcul Kiseleff. Jucăuşi şi vioi, ei au captat atenţia micuţilor şi părinţilor care au ieşit la plimbare pe aleile parcului. Mulţi dintre vizitatori au plecat cu câinii acasă, oferindu-le acestora o viaţă nouă.

Începând din aprilie şi până în luna septembrie, Serviciul Poliţia Animalelor organizează campanii similare în cadrul cărora bucureştenii vor putea adopta un câine maidanez.

Pentru a-i familiariza cu responsabilităţile unui proprietar de animal de companie,  poliţiştii comunitari i-au învăţat pe cei prezenţi la eveniment să respecte prevederile legale privind protecţia şi îngrijirea animalelor, precum şi cele privind păstrarea ordinii şi curăţeniei pe domeniul public. Peste 500 de pliante conţinând informaţii de educare a posesorilor de animale au fost împărţite persoanelor interesate în parcul Kiseleff.

Cei care îşi vor plimba animalele pe domeniul public trebuie să ştie că au la dispoziţie, începând din februarie 2009, gratuit, sute de cutii metalice cu pungi din plastic pentru a curăţa dejecţiile fiziologice ale animalelor. Primăria Sectorului 1 a amenajat puncte de distribuţie în Herăstrău, Kiseleff, Şoseaua Nordului, DN1 (Bucureşti-Ploieşti), Elena Văcărescu, Arcul de Triumf şi în parcul Regina Maria.

În cazul în care persoanele care îşi plimbă animalele de companie în zonele unde Primăria Sectorului 1 a amenajat puncte de distribuţie a pungilor din plastic şi nu au asupra lor materialele necesare pentru curăţarea dejecţiilor fiziologice, riscă amenzi de la 100 la 500 de lei.