Data: 27.01.2012

Ambulanța Socială și Poliția Locală, alături de persoanele vârstnice în această perioadă cu temperaturi extreme

Ambulanța Socială a Primăriei Sectorului 1 și echipaje ale Poliției Locale vor face cumpărăturile de bază persoanelor vârstnice și nedeplasabile, până la îmbunătățirea condițiilor meteo. Decizia a fost luată în cadrul comandamentului local de deszăpezire convocat de Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, joi, 26 ianuarie 2012.

Astfel, persoanele care se încadrează în aceste categorii, pot suna în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 7.00-19.00, la nr. de tel 021/9644. Un specialist din cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman se va deplasa la domiciului acestora pentru a le asigura un pachet de servicii socio-medicale de bază: monitorizarea stări de sănătate și efectuarea cumpărăturilor necesare traiului zilnic (alimente, medicamente etc.). Măsura a fost luată pentru a evita ieșirea din casă a persoanelor vârstnice în această perioadă cu temperaturi extreme.

În plus, Primarul Andrei Chiliman a dispus suplimentarea capacității Adăpostului Social Odăi cu încă 100 de locuri pentru cazarea persoanelor fără adăpost.

Agenţii comunitari vor patrula în această perioadă pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute.

Persoanele adulte vor fi trasportate la Complexul de Servicii Sociale Odăi (Şos. Odăi nr. 3-5), copiii vor fi duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40), iar mamele cu copii vor fi găzduite în centrele maternale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1. În aceste centre, persoanele găzduite vor beneficia de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. 

În plus, persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit şi care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Bucureştenii care identifică pe străzile Sectorului 1 persoane care au nevoie de adăpost pot suna 24 de ore din 24 la numărul de telefon 021/9540 sau de luni până vineri între orele 08:00-16:00 la numărul 021/222.98.44. În cel mai scurt timp, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi ai Poliţiei Locale se vor deplasa la faţa locului şi vor lua măsurile care se impun.

O altă decizie luată în cadrul comandamentului vizează eficientizarea activității de deszăpezire. Utilajele Romprest vor fi însoțite de un echipaj al Poliției Locale și un echipaj al firmei care se ocupă de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Sectorul 1.

Pentru facilitarea acțiunii de deszăpezire, autoturismele parcate pe marginea străzilor vor fi ridicate temporar până la curățarea carosabilului, iar cele parcate neregulamentar vor fi ridicate și duse în Aleea Mateloţilor nr. 31-43.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com