Data: 27.01.2012

Amenzi pentru agenții economici și proprietarii care nu-și curăță imobilele de țurțuri

Poliția Locală a Sectorului 1 a demarat joi, 26 ianuarie 2012, o amplă acțiune de control a agenților economici și a asociațiilor de proprietari care nu-și curăță imobilele de țurțuri.

Acțiunea vizează cu precădere zona centrală a Sectorului 1, fiind verificate clădirile situate pe bulevardele cu trafic pietonal intens.

Agenții locali vor atenționa, în primă fază, asociațiile de proprietari și proprietarii de spații comerciale că sunt obligați să înlăture țurțurii care se formează pe imobilele pe care le dețin. În situația în care aceștia nu iau măsuri imediate, vor fi sancționați cu amenzi.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, face totodată un apel către locuitorii Sectorului 1 să sprijine acțiunea de deszăpezire a administrației locale, curățând trotuarele de zăpadă și gheață.

"Strada este o prelungire a casei noastre. De aceea, fac un apel către asociaţiile de proprietari și către societăţile comerciale din Sectorul 1 să respecte obligaţiile ce le revin și să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe căile de acces către imobile și din faţa magazinelor", afirmă Primarul Andrei Chiliman.

Potrivit Hotărârii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului, să curețe în maxim 24 h după încetarea ninsorii zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domicialiază sau unde își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, a curților sau terenurilor deținute, asftel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale.

La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligațiile revin acestor unități pe timpul funcționării lor. 

Nerespectarea obligațiilor de îndepărtare a zăpezii sau gheții de pe trotuare este sancționată cu amenzi cuprinse între 200 și 500 lei pentru persoanele fizice și cu amenzi de la 500 la 2.000 lei pentru persoanele juridice.


Informaţii de ultimă oră:

       Traficul rutier se desfășoară în condiții normale de iarnă pe toate bulevardele principale și străzile secundare din Sectorul 1.

La această oră, nu există blocaje în trafic, pe lângă mașinile de deszăpezire fiind prezenți peste 150 de muncitori care degajează manual zăpada din intersecții, stații RATB, refugii de tramvai, intrări în stațiile de metrou, în unitățile sanitare, în unitățile de învățământ, extremele căilor de rulare auto (până la bordură) din zonele de importanță socială etc.

În cursul nopții trecute, utilajele companiei Romprest au colectat peste 2.000 m3 de zăpadă din zonele: Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviței și Calea Dorobanți, fiind transportată și depozitată în zona de Nord a Bucureștiului, în spațiile prestabilite.

Acțiunea de degajare și colectare a zăpezii de pe arterele principale ale Sectorului 1 va continua și în noaptea de vineri spre sâmbătă, începând cu ora 20.30.


Informaţii de background:

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se intervine cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri, precum și alte instituții publice..

În Sectorul 1 sunt amenajate 16 puncte fixe de intervenţie rapidă căruia îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. 

Punctele fixe sunt amenajate în zonele: Piaţa Victoriei - pastila Kiseleff - Aviatorilor;  Piaţa Universităţii - Fântână;  Piaţa Romană - A.S.E.;  Bd. Beijing - Parcare Pescăruş;  Berzei - Dinicu Golescu - Ştirbei Vodă;  Piaţa Gării de Nord - vis-a-vis coloane;  Iancu de Hunedoara - intrare în Pasajul Victoriei;  Piaţa Presei Libere - Intrare ROMEXPO;  Bd. Ion Mihalache - Calea Griviţei - Staţia de carburanţi AGIP;  Bd. Bucureştii Noi - Bd. Laminorului - Staţia de carburanţi  OMV; Şos. Bucureşti-Târgovişte - Staţia de carburanţi MOL; Şos. Chitilei - Staţia de carburanţi PETROM/ LUKOIL; Șos. Pipera - Stația de carburanți PETROM; Str. Alex. Şerbănescu - Str. Nicolae Caranfil - Staţia de carburanţi AGIP; Şos. Bucureşti-Ploieşti - Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa); Piaţa Arcul de Triumf.


Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com