Data: 30.01.2012

20.000 m³ de zăpadă ridicată de pe arterele, intersecțiile și refugiile din Sectorul 1

Societatea Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, a colectat și transportat 18.000 m³ de zăpadă în week-end-ul 27-29 ianuarie 2012. De la încetarea ninsorii, Romprest a transportat și depozitat în zona de Nord a Bucureștiului, în spațiile prestabilite, peste 20.000 m³ de zăpadă.

Zonele din care a fost ridicată zăpada sunt Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Magheru, Piața Universității, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviței și Calea Dorobanți.

Acțiunea de colectare a zăpezii de pe arterele Sectorului 1 va continua și în cursul zilei de luni, 30 ianuarie, pentru degajarea arterelor principale și secundare din această zonă administrativă.

În paralel, se continuă acțiunea de deszăpezire și împrăștiere a materialului anti-derapant atât solid, cât și lichid pe arterele secundare din Sectorul 1.

La această oră, peste 300 de muncitori degajează manual zăpada din intersecții, stații RATB, refugii de tramvai, intrări în stațiile de metrou, în unitățile sanitare, în unitățile de învățământ etc.

Pentru facilitarea acțiunii de deszăpezire, autoturismele parcate pe marginea străzilor sunt ridicate temporar până la curățarea carosabilului, iar cele parcate neregulamentar sunt ridicate și duse în Aleea Mateloţilor nr. 31-43. Utilajele Romprest sunt însoțite de un echipaj al Poliției Locale și un echipaj al firmei care se ocupă de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Sectorul 1. 

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se intervine cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri, precum și alte instituții publice.

În Sectorul 1 sunt amenajate 16 puncte fixe de intervenţie rapidă cărora le corespund un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. 


Punctele fixe sunt amenajate în zonele:
- Piaţa Victoriei - pastila Kiseleff - Aviatorilor;
- Piaţa Universităţii - Fântână;
- Piaţa Romană - A.S.E.;
- Bd. Beijing - Parcare Pescăruş;
- Berzei - Dinicu Golescu - Ştirbei Vodă;
- Piaţa Gării de Nord - vis-a-vis coloane;
- Iancu de Hunedoara - intrare în Pasajul Victoriei;
- Piaţa Presei Libere - Intrare ROMEXPO;
- Bd. Ion Mihalache - Calea Griviţei - Staţia de carburanţi AGIP;
- Bd. Bucureştii Noi - Bd. Laminorului - Staţia de carburanţi OMV;
- Şos. Bucureşti-Târgovişte - Staţia de carburanţi MOL;
- Şos. Chitilei - Staţia de carburanţi PETROM/ LUKOIL;
- Șos. Pipera - Stația de carburanți PETROM;
- Str. Alex. Şerbănescu - Str. Nicolae Caranfil - Staţia de carburanţi AGIP;
- Şos. Bucureşti-Ploieşti - Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa);
- Piaţa Arcul de Triumf.

Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2011 şi se încheie la data de 15 martie 2012. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate restrânge sau extinde. În toată această perioadă Romprest, societatea care asigură serviciul de deszăpezire în Sectorul 1, asigură permanenţa şi aplică Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com