Data: 27.01.2012

Câteva zeci de persoane din Sectorul 1 au apelat la serviciile Ambulanței Sociale

Câteva zeci de persoane vârstnice și nedeplasabile din cartierele Pajura, Băneasa, Griviței-1 Mai, Aviației au beneficiat, în cursul zilei de vineri, 27 ianuarie 2012, de serviciile puse la dispoziția acestora de administrația locală.

Ambulanța Socială a Primăriei Sectorului 1 și echipaje ale Poliției Locale s-au deplasat la domiciului acestora și le-au asigurat un pachet de servicii socio-medicale de bază. Specialiștii Centrului Multifuncțional Caraiman au monitorizat starea de sănătate a solicitanților, măsurându-le glicemia şi tensiunea arterială, precum și pulsul și nivelul de oxigen din sânge, iar agenții locali le-au efectuat cumpărăturile necesare traiului zilnic (alimente, medicamente, apă etc.).

Potrivit meteorologilor, în următoarea perioadă, în Capitală, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea, iar cerul va fi mai mult noros. Temperatura maximă va fi în jur de -8 grade, în timp ce peste noapte se va încadra între -15 şi -13 grade.

Până la îmbunătățirea condițiilor meteo, pentru a evita ieșirea din casă a persoanelor vârstnice și nedeplasabile, Ambulanța Socială și Poliția Locală sunt alături de acestea, făcându-le cumpărăturile și asigurându-le asistența medicală de bază. Decizia a fost luată în cadrul comandamentului local de deszăpezire convocat de Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, joi, 26 ianuarie 2012.

Reamintim persoanelor care se încadrează în aceste categorii, că pot suna în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 7.00-19.00, la nr. de tel 021/9644 (Ambulanța Socială) sau la nr. de tel 021/9540 (Poliția Locală Sector 1).

Mai mult, pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, la Complexul Social Odăi a fost amenajat un spațiu cu o capacitate de 100 de locuri unde persoanele pot fi cazate în perioada în care vremea va fi geroasă.

Deși este conceput ca un adăpost de noapte, Complexul de Servicii Sociale Odăi va funcționa 24 de ore din 24 în toată această perioadă cu temperaturi extreme, asigurându-le persoanelor fără adăpost hrană, igienă personală, precum şi îngrijire medicală de specialitate. 

Agenţii comunitari vor patrula în permanență pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute.

Persoanele adulte vor fi trasportate la Complexul de Servicii Sociale Odăi (Şos. Odăi nr. 3-5), copiii vor fi duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40), iar mamele cu copii vor fi găzduite în centrele maternale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1.

În plus, persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit şi care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Bucureştenii care identifică pe străzile Sectorului 1 persoane care au nevoie de adăpost pot suna 24 de ore din 24 la numărul de telefon 021/9540 sau de luni până vineri între orele 08:00-16:00 la numărul 021/222.98.44. În cel mai scurt timp, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi ai Poliţiei Locale se vor deplasa la faţa locului şi vor lua măsurile care se impun.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com