Data: 16.03.2012

S-a dat startul la curățenia de primăvară în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a dat vineri, 16 martie 2012, startul campaniei de curățenie de primăvară.

Timp de o lună de zile, 24 de ore din 24, peste 70 de utilaje și 600 de muncitori ai Companiei Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1, vor spăla și igieniza toate străzile din acestă zonă administrativă.

În perioada martie-aprilie, carosabilul va fi măturat manual și mecanizat, rigolele vor fi curățate de excedentul de pământ, iar coșurile de gunoi și recipientele de colectare selectivă a deșeurilor de pe domeniul public (iglu-uri și containere) vor fi spălate automatizat.

După curăţenia generală, Administrația Domeniului Public Sector 1 va începe reamenajarea spaţiilor verzi existente și repararea aparatelor de joacă și a băncilor deteriorate.

"Spaţiile verzi reprezintă o oază de sănătate pentru noi toţi. E de datoria noastră să protejăm mediul înconjurător şi să păstrăm oraşul curat. Trebuie să  avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cetăţenii Sectorului 1 sunt rugaţi să se implice activ în demersurile administraţiei locale prin respectarea obligaţiilor ce le revin, respectiv să întreţină şi să cureţe spaţiile pe care le deţin în proprietate sau chirie, precum şi împrejmuirile acestora; să menţină curăţenia pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porţiunea din dreptul gospodăriei şi a locurilor de parcare pe care le folosesc.

În paralel, se continuă programul de colectare gratuită a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice, program iniţiat de Primăria Sectorului 1 încă din primăvara anului 2008, care se desfășoară în a doua duminică a fiecărei luni.


Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com