Data: 15.05.2012

Reintră în competiţie! Record de participare la competiția școlară Cupa 1

Competiția școlară Cupa 1, ajunsă la cea de a 11-a ediție, stabilește un nou record: 371 de echipe înscrise. Peste 2500 de elevi din clasele V-XII vor lua parte la acest campionat sportiv școlar, pentru a primi titlul de campioni ai Sectorului 1.

La competiție s-au înscris elevii din 47 de instituții de învățământ, din cele 55 ale Sectorului 1. Timp de o lună, aceștia se vor întrece la handbal, atletism, baschet, înot, volei și fotbal. Participanții concurează într-un sistem piramidal (grupe, sferturi, semifinale, finale), la sfârșitul căruia vor fi oferite peste 400 de premii, în funcție de grupele de vârstă și disciplinele sportive.

Băieții au fost în topul înscrierilor în acest an și au preferat sporturile de echipă. Preferatele lor au fost baschetul (27 de echipe) și fotbalul (21 de echipe).

"Cupa 1 este o competiție de tradiție dedicată elevilor din Sectorul 1. Ediție de ediție, numărul de participanți a crescut și asta nu poate decât să ne bucure. Prin activitate fizică practicată în mod organizat, copiii noştri se dezvoltă fizic şi psihic armonios şi sănătos, îşi întreţin o stare optimă de sănătate şi îşi formează un caracter de învingător. Sunt susţinătorul unui mod de viaţă sănătos. Sportul înseamnă sănătate!", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Întrecerile vor avea loc între 9 și 29 mai, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 5 iunie 2012. Această zi va cuprinde diverse momente artistice și se va bucura de participarea și susținerea unor personalități importante ale sportului românesc.

Evoluțiile participanților și detalii despre competiție pot fi urmărite pe www.cupa1.ro și pe pagina de Facebook. Proiectul este organizat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Sport pentru Viață care doresc să încurajeze spiritul competitiv şi să evidenţieze importanţa sportului în rândul elevilor.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com