Data: 12.09.2012

Sectorul 1: Alternativă la bone - creșă nouă, modernă, cu 180 de locuri, pentru copiii de 0-3 ani

Proaspeții părinți bucureșteni care întâmpină dificultăți în găsirea unei bone pot opta cu încredere pentru creșele din Sectorul 1, unde vor găsi clădiri moderne și sigure, dotate cu locuri de joacă, dormitoare curate și generoase ca spațiu, dar mai ales un personal didactic profesionist.

O nouă creșă - care răspunde celor mai stricte standarde de siguranță și educație a copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani - a fost inaugurată, miercuri, 12 septembrie, în Sectorul 1 al Capitalei. Situat pe strada Vrancei nr. 9, imobilul care găzduiește noua creșă are o capacitate de cazare pentru 180 de copii cu vârsta de până la trei ani. Aici, micuții se bucură de locuri de joacă moderne, un personal didactic profesionist și dormitoare confortabile.

"În Sectorul 1 există cel mai dinamic şi productiv segment social din România. Prin inaugurarea acestei noi creşe, dotată după toate standardele europene în domeniu, proaspeții părinţi bucureșteni primesc un sprijin real pentru creșterea și educația copiilor lor, în condiții de siguranță", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, la inaugurarea noii creșe.

La  creșa din Str. Vrancei nr. 9 vor fi înscriși copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, prioritate având micuții domiciliați în Sectorul 1. Serviciile oferite de creșă cuprind: îngrijirea și supravegherea copiilor, activități educaționale, odihnă, activități de dezvoltare a deprinderilor și abilităților, activități recreative, asistență și evaluare medicală zilnică, precum și consiliere părinți.

Prin deschiderea acestei creșe noi, autoritatea locală a Sectorului 1 crește la peste 500 de locuri capacitatea de îngrijire a copiilor cu vârste de până la 3 ani. Cele 180 de locuri de la noua creșă de pe Str. Vrancei se adaugă celor 200 de locuri de la Creșa Jiului (Str. Pajurei) și 120 de locuri de la Creșa Sf. Andrei (Giulești).

Copiii vor sta la creșă de luni până vineri, în intervalul orar 06.00-18.00, taxa pentru cazurile care nu sunt sociale fiind stabilită la 11 lei/zi, reprezentând contravaloarea hranei.

Înscrierile la creșă se pot face la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, din Bulevardul Mareșal Al. Averescu nr. 17, tel: 021/223.41.95.


Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com