Data: 28.09.2012

Primăria Sectorului 1 are grijă de vârstnici

Administraţia locală a Sectorului 1 are grijă de vârstnicii din această zonă administrativă şi de ziua lor! Starea de sănătate a persoanelor de vârsta a treia reprezintă o preocupare constantă a administrației locale care organizează, în acest week-end, o campanie de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale, precum și măsurarea pulsului și a nivelului de oxigen din sânge.

Mai mult, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanei Vârstnice, Primăria Sectorului 1 le-a pregătit seniorilor programe artistice susţinute de actori consacraţi, programe muzicale, expoziţii de pictură și vizionări de piese de teatru şi film.

Astfel, sâmbătă, 29.09.2012, şi duminică, 30.09.2012, persoanele vârstnice din Sectorul 1 își pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială în parcul Bazilescu, între orele 10.00-12.00. Scopul acțiunii este acela de a informa publicul larg în general şi persoanele vârstnice în special despre importanța deosebită a monitorizării nivelului glicemiei și a tensiunii arteriale, în condițiile în care hipertensiunea arterială afectează aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial, iar studiile efectuate de instituțiile de specialitate arată faptul că în România există aproximativ 1.250.000 de persoane care suferă de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate.

În perioada 01-05.10.2012, Primăria Sectorului 1 organizează la sediul Clubului Seniorilor (Str. Ion Slătineanu nr. 16), cea de-a VIII-a ediție a Festivalului "Ani de Toamnă". În prima zi a festivalului vor avea loc, la sediul clubului, acţiuni festive, programe artistice susţinute de actori consacraţi, programe muzicale, expoziţie de acuarelă a membrilor clubului, expoziţie de colaje etc. Cea de-a doua zi a festivalului va fi dedicată unui concurs de dans, cea de-a treia zi și a patra zi vor cuprinde acţiuni cultural-recreative, iar în ultima zi a festivalului vor fi organizate acţiuni sportive în Parcul Herăstrău: plimbări cu bicicleta, jocuri cu mingea, plimbări cu vaporaşul etc.

Persoanele vârstnice din cadrul Complexului de Servicii Sociale Odăi vor viziona în cadrul clubului spectacole de teatru, momente vesele la alegere şi vor participa la alte evenimente pregătite numai pentru ei de organizatori.

Primăria Sectorului 1 îşi propune ca, prin această suită de manifestări, să le ofere persoanelor de vârsta a treia din Sectorul 1 câteva momente de bucurie şi destindere, care să-i facă să uite de grijile de zi cu zi şi de neplăcerile inerente provocate de vârsta înaintată.

"Avem în permanenţă grijă de seniorii noştri, nu numai de Ziua Internaţională a Vârstnicilor. Derulăm un amplu program de creştere a calităţii vieţii şi de combatere a marginalizării sociale a persoanelor vârstnice. O componentă esențială a acestui program o constituie Complexul Caraiman, primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, din care cea mai mare parte sunt persoane de vârsta a treia. Grija faţă de vârstnici este o datorie a administraţiei locale şi este un gest de respect şi recunoştinţă pentru ceea ce au oferit dumnealor de-a lungul anilor", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Inaugurat la începutul anului 2008 de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncţional "Caraiman", oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice şi psihologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc. Menţionăm că peste 60% dintre beneficiarii Centrului sunt persoane vârstnice cu venituri reduse şi cu probleme de sănătate.

"Complexul Multifincțional "Caraiman" este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate, cu precădere persoane de vârsta a treia", a mai declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com