Data: 18.01.2013

Acțiune ISU și ADP de punere în siguranță a copacilor din zona instituţiilor publice din Sectorul 1

Echipajele de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public Sector 1 au intervenit vineri, 18 ianuarie, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru toaletarea şi punerea în siguranţă a copacilor de pe aliniamentele stradale  din zona şcolilor, spitalelor şi altor instituţii publice din această zonă administrativă. A fost evitată astfel producerea de evenimente nedorite în zona şcolii "Geo Bogza", a Spitalului Filantropia şi pe Bulevardul Ion Mihalache nr. 158, unde echipajele ISU şi ADP Sector 1 au toaletat şi pus în siguranţă arborii.

Singurul incident provocat de vântul puternic în Sectorul 1 a avut loc pe strada Jiului, unde a fost doborât un copac care a avariat un autoturism parcat în zonă și cablurile unui stâlp de electricitate.

Menţionăm că a fost vorba de un copac sănătos a cărui toaletare sau defrişare nu a fost solicitată de către locuitorii din zonă anterior producerii evenimentului. Doborârea copacului a fost provocată cel mai probabil, conform specialiștilor, de lucrările realizate în zonă de firmele de utilităţi, care au afectat rădăcina acestui arbore.

Angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii"  şi ai Administraţiei Domeniului Public Sector 1 au intervenit cu promptitudine pentru îndepărtarea arborelui de pe carosabil şi curăţarea întregului perimetru al zonei afectate. Traficul de pe strada Jiului se desfășoară normal la ora transmiterii acestui comunicat.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cursul zilei de vineri, 18 ianuarie  în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, inclusiv în Capitală, va ploua, iar cantităţile de apã vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp. Vântul va avea intensificări locale, temporare, cu viteze mai mari în sud şi sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 km/h.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com