Data: 23.01.2013

Prioritate pentru viaţă! Sectorul 1: Peste 4000 de apeluri la ambulanţa socială în 2012

Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 a primit peste 4000 de solicitări în cursul anului 2012 pentru a acorda asistenţă medicală gratuită la domiciliu pentru aproximativ 1000 de pacienţi  cu venituri reduse din această zonă administrativă.
În cursul anului trecut specialiştii de pe ambulanţa socială a Complexului Multifuncţional "Caraiman" au acordat 862 de consultaţii de specialitate la domiciliul pacienţilor aflaţi în nevoie, au făcut peste 4000 de vizite la domiciliul persoanelor imobilizate şi au aplicat  5070 de tratamente injectabile şi pansamente escare la domiciliu. Totodată, au fost efectuate 878 de deplasări la şi de la spital pentru cetățenii cu domiciliul în această zonă administrativă.
"Complexul Multifuncțional "Caraiman" este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în Sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Sună la  021/9644 şi ambulanţa socială vine gratuit la tine acasă!
Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 este primul serviciu medical de acest gen înfiinţat de o administraţie locală din România pentru veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.
Pentru a putea beneficia gratuit de  serviciile ambulanţei sociale, locuitorii Sectorului 1 cu venituri reduse pot suna în fiecare zi între orele 7:00 şi 19:00 la numărul de telefon 021/9644 şi o echipă multidisciplinară formată din medici, asistenţi medicali, kinetoterapeuți şi asistenţi sociali cu expertiză de specialitate le vor acorda, în cel mai scurt timp, asistenţa medicală de care au nevoie.
Prin intermediul Ambulanţei Sociale, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, copiii, persoanele instituţionalizate şi alte persoane aflate în dificultate pot beneficia gratuit de consult la domiciliu, transport către unităţi medicale din Bucureşti pentru consult de specialitate/ internare, transport la domiciliu al pacienţilor externaţi, precum şi de anumite tratamente medicale (administrarea parenterală a medicamentelor, tratarea ulcerelor de decubit, îngrijiri paliative etc).
În caz de nevoie, echipa de pe Ambulanţa Socială poate fi completată şi cu alţi specialişti din cadrul Complexului "Caraiman" care se vor deplasa, la rândul lor, la domiciliul persoanei imobilizate pentru efectuarea consultului de specialitate sau pentru realizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu.
De serviciile medicale oferite de Ambulanţa Socială beneficiază numai cetăţenii care domiciliază în Sectorul 1 şi care se află în una din următoarele situaţii:
• Persoane care au vârsta legală de pensionare conform Legii 19/2000;
• Persoane cu handicap;
• Persoane instituţionalizate în cadrul centrelor rezidenţiale existente la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1;
• Copii cu vârsta sub 18 ani;
• Tineri cu vârsta de până la 26 de ani, dacă urmează cursurile de zi ale unei instituţii de învăţământ acreditat;
• Persoane aflate în somaj;
• Persoane beneficiare de venit minim garantat;
• Alte cazuri aflate în evidenţa serviciilor de asistenţă socială pe bază de referire scrisă din partea DGASPC Sector1 (persoane fără identitate aflate pe raza Sectorului 1 etc.);

Persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru a primi tratament medical gratuit din partea Ambulanţei Sociale trebuie să depună la sediul Complexului Multifuncţional "Caraiman", strada Caraiman nr.33 A, un dosar cu următoarele acte:
• Copie act identitate (B.I.; C.I.; C.N.);
• Talon pensie;
• Copie certificat handicap (după caz);
• Recomandare medicală;
• Dispoziţie de instituţionalizare pentru cei găzduiţi în centre, cămine etc.

Complexul Caraiman, premieră în România!
Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional "Caraiman" este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie.
Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional "Caraiman", o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin pentru adolescente şi femei etc.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com