Data: 24.01.2014

Sector 1: Persoanele fără adăpost, găzduite în centre sociale

Persoanele fără adăpost din Sectorul 1 beneficiază fără restricţii în toată perioada cu ninsori abundente, viscol și temperaturi scăzute de serviciile sociale oferite de centrele de specialitate din această zonă administrativă.

Polițiștii locali vor patrula în această perioadă pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute.

Persoanele adulte sunt transportate la Complexul de Servicii Sociale Odăi (Şos. Odăi nr. 3-5), copiii sunt duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40), iar mamele cu copii sunt găzduite în centrele maternale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1.

Capacitatea totală a centrelor de servicii sociale amintite este de 216 locuri, în acest moment fiind disponibile pentru cazarea persoanelor fără adăpost 130 de locuri.

În aceste centre, persoanele găzduite beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. 

În plus, persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit şi care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru  Bucureşti şi 10 judeţe din țară, valabilă de vineri, ora 18.00, până duminică, la ora 18.00. Potrivit meteorologilor, în zonele aflate sub avertizare de cod portocaliu, ninsorile vor fi abundente, iar vântul va sufla cu peste 70 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com