Data: 03.02.2014

Primăria Sectorului 1 investește în creșterea calității vieții. Încă 190 de blocuri vor fi reabilitate termic în 2014

Finalizarea programului de reabilitare termică a blocurilor, modernizarea unităților școlare și a spitalelor, extinderea capacității de adăpostire a câinilor fără stăpân, străzi moderne și sigure, acestea sunt proiectele Primăriei Sectorului 1 pentru creșterea calității vieții cetățenilor.

După o dezbatere publică de o lună, locuitorii Sectorului 1 au agreat propunerea conducerii Primăriei Sectorului 1 de a continua investițiile în reabilitarea termică a blocurilor, de modernizare a unităților școlare și a spitalelor, precum și toate celelalte propuneri de investiții pentru creșterea calității vieții în Sectorul 1.

Proiectul de buget al Sectorului 1 a fost supus luni, 3 februarie 2014, votului Consiliului Local Sector 1 și a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Astfel, în anul 2014 bugetul local al Sectorului 1 este de 1.297.896,57 mii lei din care 480.137,35 mii lei au fost alocaţi pentru investiţii. Pentru mai multe informații puteți consulta proiectul de buget pe site-ul instituției www.primariasector1.ro, la secțiunea Buget Local.

Sectorul 1 va aloca și în 2014 cele mai multe fonduri pentru reabilitarea termică a blocurilor, modernizarea infrastructurii școlare și a unităților sanitare, dar și pentru noi proiecte de investiții, cum ar fi extinderea adăpostului pentru câinii fără stăpân de la Odăi cu încă 1000 de locuri.

Iarna va fi ca vara în alte 190 de blocuri din Sectorul 1!
În 2014 Primăria Sectorului 1 și-a propus să anvelopeze încă 190 de blocuri în aceleași condiții ca și până acum – gratuit pentru cetățeni. La 35 dintre acestea  au fost  demarate lucrările de reabilitare termică încă din ultimul trimestru al anului 2013. Proiectul de reabilitare termică este o investiţie economică pe timp de criză. Aplicarea proiectului înseamnă creşterea valorii de piaţă a locuinţelor, creşterea economiilor cetăţenilor prin scăderea costurilor de întreţinere a locuinţei, reducerea risipei de resursă energetică, precum şi imobile cu un aspect urbanistic plăcut care schimbă radical aspectul cartierelor Sectorului 1. Până în acest moment am reuşit să reabilităm termic 628 de blocuri, ceea ce înseamnă  un procent de 65% din blocurile din Sectorul 1 eligibile de a intra în acest program.
               
Investiţii în sănătatea copiilor!
Tot în acest an va deveni funcţională cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică din România. Lucrările la construirea clădirii clinicii au demarat în urmă cu aproximativ un an şi jumătate și au fost finalizate în luna iunie 2013.
Valoarea totală a investiţiei asigurată în totalitate din bugetul Primăriei Sectorului 1 s-a ridicat la aproximativ 15,2 milioane de euro. Odată cu terminarea lucrărilor la clădire, a fost finalizată  prima etapă  a investiţiei, urmând ca în perioada următoare clinica să fie dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie de Ministerul Sănătăţii. Situată în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", clinica va deveni un veritabil centru de excelenţă în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.
Clinica va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii începând cu vârsta de nou născut. Capacitatea acesteia a fost stabilită la un număr de 110 paturi (saloane și secţiile de A.T.I.), dispuse pe patru niveluri.

Peste 400 de noi locuri în grădinițele din Sectorul 1
Primăria Sectorului 1 va crea, până în vara lui 2014, peste 400 de locuri noi pentru preșcolari prin extinderea corpurilor de clădire existente, prin achiziționarea unor imobile care vor primi destinație de grădiniță sau prin construirea unor grădinițe noi. Mai mult, în anul 2014 vom demara alte investiţii în înfrastructura preşcolară menite să creeze în viitor noi locuri în grădiniţele din Sectorul 1.

Se dublează numărul de locuri la Adăpostul Odăi
Începând de anul acesta vom mări la 2000 numărul locurilor de cazare pentru câinii fără stăpân, dublând  capacitatea adăpostului Odăi. În prezent  adăpostul de pe Şos. Odăi nr. 3-5 are o suprafaţă totală de 4099 mp., cu o suprafaţă construită de 566 mp., iar într-o boxă pot fi cazaţi între 4 şi 6 câini, în funcţie de talie. Adăpostul cuprinde, pe lângă spaţiile individuale pentru câini, un cabinet veterinar modern, dotat cu toate facilităţile, şi o zonă de birouri.
     



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com