Data: 18.02.2014

Începe curăţenia de primăvară în Sectorul 1!

Primăria Sectorului 1 dă startul curăţeniei de primăvară. Datorită condițiilor meteo favorabile din ultima perioadă, administrația locală a Sectorului 1 va demara treptat acțiunea de curățenie de primăvară.

În această perioadă, compania Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1, va interveni manual și mecanizat pentru salubrizarea celor 1085 de străzi din această zonă administrativă.

Serviciile pe care Romprest le asigură în această perioadă sunt: măturatul manual şi întreţinerea curăţeniei, măturatul mecanizat cu ajutorul autoperiilor colectoare, spălatul carosabilului și a trotuarelor folosind apă din puţurile proprii de mare adâncime, soluţii ecologice speciale și pompe de înaltă presiune, precum şi răzuitul rigolelor.

În cadrul curăţeniei de primăvară, Romprest va spăla arterele principale şi secundare, de pe domeniul public, trotuarele şi căile de acces pietonale, staţiile şi refugiile RATB.

Cu această ocazie, Romprest va salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente de colectare selectivă.

Până la jumătatea lunii martie, când se va încheia oficial sezonul rece, acțiunea de curățenie se va desfășura pe parcursul nopților cu temperaturi de peste 3 grade  și în weekend, perioade când traficul auto este mai redus.

De la jumătatea lunii martie, compania Romprest va intensifica acțiunea de curățenie de primăvară folosind toate utilajele și forța umană de care dispune potrivit Planului de Curățenie aprobat de Consiliul Local Sector 1.

Tot în a doua parte a lunii martie va demara și amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din Sectorul 1. În acest domeniu, serviciile asigurate de Romprest în cursul lunii curăţeniei sunt: îngrijire individuală a arborilor şi arbuştilor, cositul vegetaţiei, tuns gazon şi vegetaţie, udat, fertilizat, reamenajare locuri afectate de fenomene meteorologice (ploaie, vânt, inclusiv zăpadă
şi îngheţ), gazonat, plantat arbori, arbuşti, măturat alei şi trotuare şi eliberarea terenului de resturile vegetale, colectare, transport şi eliminare deşeuri rezultate.

Cetăţenii Sectorului 1 sunt rugaţi să se implice activ în demersurile administraţiei locale prin respectarea obligaţiilor ce le revin, respectiv să întreţină şi să cureţe spaţiile pe care le deţin în proprietate sau chirie, precum şi împrejmuirile acestora; să menţină curăţenia pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porţiunea din dreptul gospodăriei şi a locurilor de parcare pe care le folosesc.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com