Data: 02.04.2014

Dotări ca la privat în grădinițele de stat din Sectorul 1

Grădiniţele de stat din Sectorul 1 concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat. Ca şi la particulari, în aceste grădiniţe copiii găsesc clădiri moderne și sigure, dotate cu locuri de joacă și dormitoare curate și generoase ca spațiu.

"Fără investiţii în infrastructura şcolară, nu putem vorbi de performanţă în educaţie. Chiar de la început, micuții trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a reuși în viață. Încă din 2004 am început un amplu program de investiţii pentru viitorul copiilor noştri, care s-a axat, în principal, pe modernizarea unităţilor preşcolare. Graţie acestei iniţiative, marea majoritate a grădiniţelor noastre concurează în prezent învăţământul privat, atât din punct de vedere al clădirilor în care micuţii învaţă, cât şi al dotărilor pe care aceştia le au la dispoziţie", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.


Au început reînscrierile în grădinițe

Părinţii din Sectorul 1 care au copii cu vârstă preşcolară trebuie să-şi reînscrie micuţii la grădiniță în perioada 31 martie – 17 aprilie 2014. Copiii care nu au mers încă la grădiniță pot fi înscriși începând cu data de 23 aprilie, pentru anul școlar 2014-2015.

Micuţii din Sectorul 1 au, și în acest an, un loc asigurat la grădiniţă. Investițiile realizate de Primăria Sectorului 1 în unitățile preșcolare pe care le administrează au generat, de la un an la altul, atât creșterea standardelor de calitate, cât și creșterea numărului efectiv de locuri.

În prezent, capacitatea unităților preșcolare de stat din Sectorul 1 este de aproximativ 6000 de locuri. Anul școlar 2014-2015 va aduce un plus de 350 de locuri obținute prin extinderea corpurilor de clădire existente sau prin construirea unor grădinițe noi.

Astfel, capacitatea Grădiniţei nr. 46 de pe str. Marmurei nr. 13-15 va crește din această toamnă de la 250 la 300 de locuri. Totodată, un plus de 50 de locuri vor fi disponibile la Grădiniţa nr. 50 de pe str. Nicolae Iorga nr. 5-7, iar preșcolarii care locuiesc în Cartierul Odăi vor putea merge la grădiniță aproape de casă. Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de construire a unei grădiniţe noi cu 75 de locuri care va deservi, cu precădere, locuitorii care domiciliază în această zonă.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 va finaliza, până în această toamnă, construirea unui imobil nou care va primi destinaţia de unitate preşcolară în cadrul Grădiniţei nr. 222 - str. Arad nr. 38. Noua grădiniță  va avea o capacitate de 200 de locuri.




Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com