Data: 22.05.2014

Sectorul 1: Program prelungit la eliberarea cărților de identitate

Persoanele din Sectorul 1 care au cărțile de identitate expirate, pierdute sau distruse și care doresc să se prezinte la vot în data de 25 mai, își pot schimba buletinele inclusiv în ziua alegerilor. Actele de identitate vor fi eliberate în aceeași zi.

Programul de lucru cu publicul al birourilor de Evidență a Persoanei din Sectorul 1 a fost prelungit în acest weekend pentru a da posibilitatea tuturor cetățenilor din Sectorul 1 să-și poată alege reprezentanții în Parlamentul European.

Astfel, birourile Serviciului de Evidență a Persoanei vor funcționa în zilele de sâmbătă și duminică, după următorul program:
 Sâmbătă, 24 mai 2014, între orele 08.00 – 16.00;
 Duminică, 25 mai 2014, între orele 08.00 – 21.00.

Cetățenii care domiciliază pe raza Sectorului 1 sunt așteptați la unul dintre cele cinci Birouri ale Serviciului de Evidență a Persoanei, cu sediile în:
 Biroul nr. 1 de Evidență a Persoanelor - Piața Amzei nr. 13;
 Biroul nr. 2 de Evidență a Persoanelor - Str. Arhit. Ion Mincu nr. 15;
 Biroul nr. 3 de Evidență a Persoanelor - Str. General Berthelot nr. 34;
 Biroul nr. 4 de Evidență a Persoanelor - Str. Ion Neculce nr. 6;
 Biroul nr. 5 de Evidență a Persoanelor - Bd. Bucureștii Noi nr. 56
Cu excepția Biroului nr. 1, celelalte patru Birouri de Evidență a Persoanelor își au sediile în incinta secțiilor de poliție.

Pentru a-și reînnoi buletinul de identitate, persoanele trebuie să prezinte, la unul din birourile menționate, următoarele documente: certificat de naștere, certificat de căsătorie sau, după caz, hotărâre de divorț rămasă definitivă și irevocabilă, precum și contractul de vânzare-cumpărare al locuinței. Persoanele care nu dețin o locuință proprietate personală trebuie să fie însoțiți de proprietarul imobilului unde locuiesc pentru a face dovada de primire în spațiu.

Contravaloarea cărților de identitate și taxa de timbru fiscal se vor achita la ghișeele Birourilor de Evidență a Persoanei Sector 1.


Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com