Data: 02.10.2014

Sectorul 1 – din nou campion național la plata impozitelor cu cardul

Comunitatea Sectorului 1 este și în 2014 campioana României la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul. Primăria Sectorului 1 a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, competiția națională de plată a taxelor și impozitelor locale cu cardul, organizată de Visa Europe și băncile partenere din România.

Pentru cel mai mare număr de plăţi a taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, Primăria Sectorului 1 a primit, și în acest an, titlul onorific de "Primăria Viitorului" în cadrul unei festivități de premiere ce a avut loc joi, 2 octombrie 2014.
Primăria Sectorului 1 a înregistrat 99 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori, în creştere cu 52% faţă de numărul tranzacţiilor realizate anul trecut.

"Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă segmentul social din România cel mai dinamic, productiv și receptiv la tehnologiile viitorului. Pentru a ține pasul cu exigențele comunității din această zonă administrativă și pentru a reduce birocrația, în Sectorul 1 am introdus tehnologii de ultimă generație în plata taxelor și impozitelor, fie că vorbim de plata cu cardul, plata online prin ghișeul.ro sau plata electronică prin internet-banking. Obținerea pentru al doilea an consecutiv a acestui premiu ni se datorează mai puțin nouă și mai mult contribuabililor din Sectorul 1 care au ales în număr foarte mare modalitatea de plată a taxelor și impozitelor cea mai eficientă și mai puțin birocratică", a  declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

"Obiectivul competiţiei, de a stimula autorităţile locale să încurajeze contribuabilii să plătească taxele şi impozitele locale cu cardul, a fost atins având în vedere că valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a crescut în primul trimestru cu peste 30%, la 98,7 milioane lei, ceea ce reprezintă aproape trei sferturi din valoarea totală înregistrată în anul 2013. Ne bucurăm să vedem că eforturile derulate de Visa în ultimii cinci ani au avut rezultatele scontate şi felicit Primăria Sectorului 1 pentru că a reuşit să câştige titlul «Primăria Viitorului» şi în acest an, demonstrând preocuparea sa continuă de a oferi cetăţenilor modalităţi facile de a-şi plăti taxele şi impozitele", a declarat, la rândul său, Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, în cadrul Visa Europe.

Ca şi anul trecut, cu această ocazie, Primăria Sectorului 1 și Visa Europe au premiat  cu tablete mai mulţi elevi cu rezultate şcolare excelente, provenind din familii defavorizate, cu scopul de a sprijini şi a facilita dezvoltarea lor educaţională.
În cadrul campaniei din 2014 a avut loc a doua ediţie a competiţiei naţionale între primării pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul. La această competiție, au fost invitate să participe toate primăriile din România care acceptă acest mijloc modern de plată pentru achitarea obligaţiilor fiscale.

Pentru a sublinia angajamentul administrațiilor locale în această direcţie şi pentru a oferi şanse egale tuturor oraşelor, primăria câştigătoare a fost desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalităţilor de plată a taxelor cu cardul puse la dispoziţia cetăţenilor (POS, online şi locaţii speciale), precum şi de măsurile implementate pentru promovarea modalităţilor alternative de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul. 

Informații de background
Pentru a reduce birocrația și a elimina cozile de la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, administrația locală a Sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:
 Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
 Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
 Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
 Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;
 Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Pentru a putea plăti obligațiile fiscale prin www.ghiseul.ro, contribuabililor, persoane fizice și persoane fizice autorizate, înregistrați în baza de date a primăriei le-au fost atribuite credențiale (user și parolă) cu care se vor putea autentifica în vederea efectuării plăților pe site-ul www.ghiseul.ro.



Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com