Data: 23.06.2015

Grădinița de vară din Sectorul 1, alternativă la bone

Peste 300 de copii din Sectorul 1 nu mai au nevoie de bone în perioada vacanței mari. Părinții își pot duce copiii la Grădinița de Vară de la începutul lunii iulie până la sfârșitul lunii august. Pentru a veni în sprijinul părinților și copiilor, administrația locală a decis ca toate cele trei imobile ale Grădiniței nr. 206 - cel de pe strada Constantin Dissescu nr. 37, cel de pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 156 și cel de pe strada Lăculeț nr. 12 – precum și Grădinița nr. 46 să rămână deschise și pe perioada verii.

În anul 2015, pentru acest program extrașcolar s-au înscris aproximativ 200 de copii, din Sectorul 1 și nu numai, la Grădinița nr. 206, iar la Grădinița nr. 46, 124 de copii. Aici, până la sfârșitul lunii august, micuții vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă.

Inaugurat în 2009, programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi copiilor, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă de luni până vineri între orele  08:00 şi 18:00, chiar şi în vacanţa de vară.

La Grădinița de Vară, micuții vor beneficia de toată îngrijirea de care au nevoie, dar vor învăța și să picteze, să modeleze, vor face plimbări în parc și vor lua parte la cursuri opționale de engleză și dans sportiv.

Și în acest an, la Grădinița de Vară nr. 206 din Sectorul 1 se vor desfășura două ateliere tematice: atelierul de pictură – ''Vis, culoare și mișcare, toate în vacanța mare ''- și un curs de dezvoltare personală a copiilor. Cursul de pictură se va desfășura sub îndrumarea artistului plastic Maria Iosub, iar cursurile de dezvoltare personală sunt susținute de psihologul Alma Stoianovici.

De asemenea, ambele grădinițe oferă cursuri opționale de engleză și dans sportiv. Copiilor înscrişi în acest program li se asigură şi asistenţă medicală. Taxa pentru programul "Grădiniţa de Vară" este de 15 lei pe zi la Grădinița nr. 206, respectiv 14 lei la Grădinița nr. 46, reprezentând contravaloarea hranei.


Informații de backround

Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția micuților peste 6000 de locuri în unitățile preșcolare pe care le administrează. Aici, copiii găsesc clădiri moderne și sigure, dotate cu locuri de joacă și dormitoare curate și generoase ca spațiu, care concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat.

Investițiile realizate de Primăria Sectorului 1 în unitățile preșcolare pe care le administrează au generat, de la un an la altul, atât creșterea standardelor de calitate, cât și creșterea numărului efectiv de locuri.

În prezent, capacitatea unităților preșcolare de stat din Sectorul 1 este de peste 6000 de locuri. În anul școlar 2015-2016, în urma lucrărilor de extindere și mansardare, s-au creat șapte grupe în plus față de anul precedent.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 va finaliza, până în această toamnă, construirea unui corp nou la Grădiniţa nr. 162 de pe strada Sângerului nr. 23-27.





Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com