Data: 16.11.2015

Program de combatere a violenței în școală

Elevii Școlii "Pia Brătianu" învață să lupte împotriva violenței prin confecționarea de jucării, în cadrul proiectului Erasmus+ "Pace through traditional toys and games". Proiectul pleacă de la premisa că jocurile şi jucăriile tradiţionale sunt instrumentele perfecte pentru promovarea comunicării şi a non-violenţei printre copii. Pentru o bună derulare a proiectului, profesorii Școlii "Pia Brătianu" s-au întâlnit luni, 16 noiembrie 2015, la sediul Primăriei Sectorului 1, cu o delegație de cadre didactice din Turcia (țara conducătoare de proiect), Portugalia și Grecia.

Delegația cadrelor didactice, venită într-un schimb de experiență la Școala Gimnazială "Pia Brătianu", a discutat luni și cu conducerea Primăriei Sectorului 1, reprezentată de Viceprimarul Vasile Moțoc. Profesorii străini au apreciat implicarea autorității locale în buna desfășurare a actului educațional, infrastructura unităților de învățământ și multitudinea de programe extra-școlare în care sunt antrenați elevii.

"Elevii din Sectorul 1 au cele mai bune condiții pentru a performa. Prin investițiile pe care le-am realizat în infrastructura școlară avem astăzi unități de învățământ moderne și sigure în care se desfășoară un act educațional la standarde europene. Rezultatele acestor investiții se văd deja în rezultatele deosebite obținute de elevii noștri atât la competiții interne, cât și internaționale. Derularea acestui proiect extrașcolar este încă o dovadă că învățământul din Sectorul 1 este pe drumul cel bun", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Proiectul Erasmus+ "Pace through traditional toys and games" folosește în procesul de învățare două tipuri de instrumente – jocurile și jucăriile – în scopul dezvoltării înţelegerii, promovării competenţelor lingvistice și dezvoltării respectului pentru tot ceea ce este diferit.

Schimbul de experiență între profesorii școlilor și liceelor din Sectorul 1 cu dascăli din alte state europene a devenit o practică uzuală, solicitările pentru astfel de evenimente venind în urma performanțelor obținute de elevii unităților de învățământ din Sectorul 1 la diverse concursuri internaționale. În urmă cu aproximativ o lună, Primăria Sectorului 1 a găzduit o întâlnire similară între profesorii Școlii "Pia Brătianu" și membrii unei delegații de profesori din Anglia, Irlanda, Grecia, Ungaria și Turcia.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com