Data: 25.11.2015

Bustul lui Mircea Eliade, în patrimoniul cultural al Sectorului 1

Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc, a participat marți, 24 noiembrie 2015, la ceremonia de dezvelire a monumentului comemorativ ridicat în cinstea omului de cultură Mircea Eliade. Bustul a fost amplasat în Sectorul 1, la intersecția bulevardului Mircea Eliade cu strada Aviator Radu Beller.

"Patrimoniul cultural și istoric al Sectorului 1 s-a îmbogățit cu încă un monument de certă valoarea arhitectonică. Dezvelirea bustului lui Mircea Eliade reprezintă o zi importantă pentru viața culturală a Bucureștiului și un gest de apreciere la adresa acestei personalități", a declarat viceprimarul Vasile Moțoc, prezent la eveniment.

Alături de viceprimarul Sectorului 1, la eveniment au mai fost prezenți academicienii Constantin Bălăceanu-Stolnici și Răzvan Theodorescu, precum și alte personalități ale vieții publice românești. De asemenea, la ceremonie a participat și autorul lucrării, artistul plastic Gheorghe Tănase.

Mircea Eliade (1907 – 1986) a fost o personalitate complexă a culturii și literaturii românești: istoric al religiilor, scriitor și gânditor român de renume internațional.





Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com