Data: 26.11.2015

Fă o pâine în locul persoanelor cu dizabilități, de ziua lor!

Centrul Nazarcea Grup invită bucureștenii să sărbătorească "Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități", prin muncă! Atelierele Nazarcea îi așteaptă pe locuitorii Capitalei în zilele de 2, 3 și 4 decembrie 2015, între orele 10:00 – 14:00, să descopere cum și mai ales ce lucrează persoanele cu dizabilități, muncind în locul lor. Acest eveniment a fost gândit cu scopul de a-i înțelege pe cei de lângă noi care se confruntă cu dizabilități și de a le acorda o șansă la normalitate.

La atelierele Nazarcea, bucureștenii vor avea ocazia să frământe și să coacă pâinea, să modeleze lutul într-un obiect de ceramică, să-și spele singuri mașina, să realizeze o carte de vizită și multe altele. Toți cei interesați să participe la acest eveniment sunt rugați să se înscrie, în prealabil, la numărul de telefon 021.310.34.38 – coordonator proiect Florin Giosan sau pe e-mail, la adresa office@nazarceagrup.ro.

În strada Nazarcea nr. 24-28 funcționează cea mai mare unitate protejată autorizată din țară, la care sunt angajate persoane cu dizabilități. Aici funcționează o brutărie modernă la care sunt angajate 13 persoane cu dizabilități, care au meseriile tradiționale în activitatea de panificație. Aceștia fabrică pâine sub îndrumarea unui brutar, dar și a altor persoane de specialitate, psihologi și asistenți sociali. Zilnic, 1000 de pâini sunt produse pentru copii și bătrâni din centrele speciale ale Sectorului 1, dar și pentru punctul de desfacere-magazin de unde oricine poate cumpăra pâine proaspătă și sănătoasă pentru acasă.

Primăria Sectorului 1 a deschis prima fabrică a unei autorități locale la care lucrează persoane cu dizabilități. Aceasta a fost înființată în 2012, iar în prezent există mai multe unități de producție: brutărie, spălătorie textile ecologică, spălătorie auto, croitorie etc. Aici pot fi achiziționate produse din ceramică pictate manual, lumânări decorative, produse de panificație, servicii de croitorie, curățătorie, spălătorie auto etc.

"Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi" este marcată ȋn fiecare an, pe 3 decembrie. Data a fost stabilită ȋn anul 1992 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru ca populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com