Data: 10.12.2015

Monument dedicat lui Emil Cioran, dezvelit în Sectorul 1

Patrimoniul cultural al Sectorului 1 s-a îmbogățit cu un nou monument de certă valoare arhitectonică. La intersecția străzilor Gara de Nord cu Mircea Vulcănescu a fost dezvelit miercuri, 09 decembrie 2015, un bust al marelui filozof român Emil Cioran. La ceremonia de dezvelire a monumentului a participat și Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

"Sectorul 1 s-a îmbogăţit cu încă un monument dedicat unui mare om de cultură român. Pentru că aici s-a scris istoria acestui oraș, un monument dedicat filozofului și scriitorului Emil Cioran nu putea lipsi din patrimoniul cultural și istoric al Sectorului 1. Este modul prin care societatea românească îşi reaminteşte de elitele sale", a declarat viceprimarul Vasile Moțoc, prezent la eveniment.

Alături de viceprimarul Sectorului 1, la eveniment a participat academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici și alte personalități ale vieții publice bucureștene.
         
Autorul lucrării este artistul plastic Valentin Duicu. Născut pe 08 aprilie 1911 la Rășinari, Emil Cioran a fost un mare scriitor și filozof român. În 1945 se stabilește definitiv în Franța. După retragerea cetățeniei române de către autoritățile comuniste a trăit la Paris ca apatrid.



Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com