Data: 17.03.2016

Blocurile reabilitate termic din Sectorul 1, sigure la incendiu

Primăria Sectorului 1 asigură locuitorii din această zonă administrativă că toate blocurile reabilitate termic sunt sigure la incendii. În Sectorul 1, reabilitarea termică s-a făcut cu respectarea legislației în vigoare, folosindu-se doar materiale termoizolante ignifuge, rezistente la foc. Menționăm că polistirenul folosit nu este un material combustibil.

Materialele termoizolante folosite pentru anveloparea blocurilor din Sectorul 1 sunt unele moderne și performante, conferind siguranță la incendiu locatarilor din aceste imobile. În partea opacă s-au utilizat următoarele tipuri de materiale termoizolante ignifuge: polistiren expandat ignifugat ( EPS), polistiren extrudat ignifugat (XPS), plăci rigide de vată minerală (MW), produse pe bază de polluretan (PUR).

În plus, începând din anul 2012, Primăria Sectorului 1 a introdus în cadrul proiectelor elaborate fâșii orizontale de vată minerală bazaltică, cu clasa de reacție la foc A1 (cea mai sigură la incendiu), dispuse în dreptul tuturor planșeelor clădirii, cu lățimea de 30 cm, pentru prevenirea extinderii incendiului de la un etaj la altul.

"Blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 sunt nu numai performante energetic, ci și sigure la incendiu. Ne-am asigurat că materialele folosite respectă legislația în vigoare referitoare la siguranța la incendii, astfel încât locatarii acestor imobile să nu fie nicio clipă în pericol", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

În toată documentația – parte scrisă  și desenată - elaborată de către proiectant s-a specificat foarte clar necesitatea ca toate materialele folosite să aibă certificate de calitate și să fie agrementate tehnic, conform cerințelor din Legea nr. 10/1995, art. 11-12, privind calitatea în construcții, cu modificările și completările ulterioare. Caietele de sarcini, parte integrată a documentației de execuție, au prevăzut care sunt caracteristicile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească materialele ce urmează a fi folosite, modul în care acestea se montează, personalul necesar pe care trebuie să-l dețină constructorul pentru realizarea acestor lucrări, documentele necesare pe care trebuie să le prezinte executantul, astfel încât aceste materiale să fie acceptate.

2016, anul relansării programului de reabilitare termică

Reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 1 se apropie de final. În prezent, mai sunt de reabilitat 193 de imobile eligibile de a intra în acest program, a căror anvelopare va demara în acest an.

Anul 2016 va fi anul relansării programului de reabilitare termică pentru ca Sectorul 1 să devină, în curând, prima comunitate eficientă energetic. Administrația locală a Sectorului 1 își va îndeplini angajamentul față de cetățenii din această zonă administrativă și va finaliza programul "Iarna va fi ca vara!" în aceleași condiții ca și până acum: gratuit pentru cetățeni.

Până în prezent, Primăria Sectorului 1 a finalizat izolarea termică la 810 blocuri, adică aproximativ  80% din numărul blocurilor eligibile de a intra în acest program.

În anul 2015, programul de reabilitare termică a blocurilor a fost întrerupt din cauza faptului că nicio ofertă nu a fost compatibilă cu solicitarea Primăriei Sectorului 1. În prima parte a anului 2016 vom relua această procedură pentru a putea anvelopa și ultimele blocuri rămase nereabilitate.





 Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com
 
Articolul următor: